ΑρχικήinetΠέθανε ο δημιουργός του Pac-Man

Πέθανε ο δημιουργός του Pac-Man

Πέθανε σε ηλικία 91 ετών ο πατέρας ενός από τα πιο εμβληματικά arcade παιχνίδια στον κόσμο, του Pac-Man, Κος Masaya Nakamura.

Pac-Man

Ο Masaya Nakamura (Μασάγια Νακαμούρα) ξεκίνησε την εμπορική της δραστηριότητα κατασκευάζοντας δύο μηχανικά άλογα για λούνα παρκ στον τελευταίο όροφο ενός πολυκαταστήματος, αλλά κατάφερε να γίνει πρωτοπόρος στα arcade παιχνίδια. Μέσα στη δεκαετία του ’70 εξαγόρασε την Atari και μετονόμασε την εταιρία σε Nakamura Amusement Machine Manufacturing Company ή πιο σύντομα NAMCO.

Η εταιρεία δημιούργησε το Pac-Man το 1980, το οποίο κέρδισε βραβείο Γκίνες (Guinness Book of World Records) σαν το πιο επιτυχημένο arcade παιχνίδι με κερματοδέκτη. Και σίγουρα η γενιά του 80 θυμάται πολύ καλά τα κέρματα που έχει χαλάσει πάνω στο μηχάνημα στα ουφάδικα. Στην κερδοφόρα ιστορία της Namco συγκαταλέγονται τα arcade παιχνίδια Pac-Man, Ms. Pac-Man, Galaga, Dig Dug και Pole Position.

Αν και το παιχνίδι αναπτύχθηκε από έναν νεαρό υπάλληλο της Namco που ονομάζεται Toru Iwatani ο τίτλος “πατέρας του Pac-Man” δόθηκε τιμητικά στον Nakamura επειδή ήταν ο ιδρυτής της εταιρίας. Ο μύθος λέει ότι ο Iwatani αποφάσισε να βασίσει το παιχνίδι του στο φαγητό – και ο Pac-Man να είναι μια πίτσα με μια φέτα που λείπει.

Το 2004 η εταιρεία Namco συγχωνεύθηκε με την Bandai και με τον Nakamura να παραμένει στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ως επίτιμος σύμβουλος, μέχρι το θάνατό του στις 22 Ιανουαρίου.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS