Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων
infosec

Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων

Ορισμένες δημοφιλείς διανομές Linux έχουν ένα σφάλμα στο package-management interface, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένας εισβολέας για να...
Read More
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
Latest Posts

Δείτε την εποπτεία αξιοπιστίας στα Windows 10

Τα Windows 10 εμπεριέχουν το εργαλείο εποπτεία αξιοπιστίας με το οποίο μπορείτε να επιθεωρήσετε τα σφάλματα και τα crash των εφαρμογών σας.

windows

Πρόκειται για ένα ειδικό εργαλείο που παρακολουθεί τη σταθερότητα του συστήματος και των σχετικών συμβάντων. Ας δούμε πώς μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό το χρήσιμο βοήθημα των Windows.

Για να δείτε την εποπτεία αξιοπιστίας πηγαίνετε στις ρυθμίσεις των Windows και στο παράθυρο της αναζήτησης ρύθμισης πληκτρολογήστε την λέξη «reliablity», ή αν θέλετε στα Ελληνικά την λέξη «αξιοπιστία».

Στα αποτελέσματα αναζήτησης, κάντε κλικ στο στοιχείο «Προβολή Ιστορικού Αξιοπιστίας», το οποία ανοίγει την Εποπτεία Αξιοπιστίας. Αυτό ήταν.

Ο πίνακας που θα δείτε στο παράθυρο που θα ανοίξει,  μοιάζει με ένα γράφημα με εικονίδια που ταιριάζουν σε διαφορετικά συμβάντα.
Τα ενημερωτικά συμβάντα δείχνουν τα σωστά γενόμενα γεγονότα , όπως η εγκατάσταση ή απεγκατάσταση μιας εφαρμογής η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία.
Στα κρίσιμα συμβάντα, όπως η αποτυχία εγκατάστασης ενός λογισμικού, το γράφημα δείχνει ένα προειδοποιητικό σημάδι.

Μπορείτε να κάνετε κλικ στο κατάλληλο εικονίδιο για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα γεγονότα του παρελθόντος. Στην περίπτωσή μας, η εποπτεία αξιοπιστίας έχει δείξει πολλές συντριβές της εξερεύνησης των Windows.

Στο κάτω μέρος του παραθύρου, μπορείτε να μάθετε περισσότερες σχετικές πληροφορίες για το συμβάν, κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο «Προβολή τεχνικών λεπτομερειών». Για τα λάθη και αστοχίες, μπορείτε να δείτε εύκολα τις διαθέσιμες λύσεις.

Το γράφημα παρουσιάζεται χρησιμοποιώντας ένα ειδικό Δείκτη Σταθερότητας που  η τιμή του είναι από 1 έως 10 και εξαρτάται από τον αριθμό των αποτυχιών που έχουν συμβεί κατά τη διάρκεια μιας χρονικής περιόδου. Όσο μεγαλύτερη είναι η τιμή, τόσο πιο σταθερό είναι το λειτουργικό σύστημα είναι.

Η εποπτεία αξιοπιστίας αναλύει την ιστορία της σταθερότητας του συστήματος για το τελευταίο έτος. Το γράφημα που βλέπετε μπορεί να μετακινηθεί προς τα πίσω και προς τα εμπρός. Είναι κατασκευασμένο με βάση την ημερομηνία και κάνει ανάλυση με βάση τις ημέρες, αλλά μπορείτε να το κάνετε να δείχνει τα δεδομένα των εβδομάδων.

Είναι δυνατό να σώσετε όλη την ιστορία αξιοπιστίας χρησιμοποιώντας ένα ειδικό σύνδεσμο στο κάτω μέρος του παραθύρου. Δίπλα ακριβώς υπάρχουν δύο ακόμα σύνδεσμοι. Ο σύνδεσμος «Προβολή όλων των αναφορών προβλημάτων» θα σας επιτρέψει να δείτε τη λίστα όλων των αναφορών που αποστέλλονται στη Microsoft.

Ο σύνδεσμος «Ελέγξτε για λύσεις σε όλα τα προβλήματα» είναι χρήσιμος να ελέγξετε γρήγορα για τις διαθέσιμες λύσεις. Τα Windows ελέγχουν για λύση σφαλμάτων σε απευθείας σύνδεση.

Η εποπτεία Αξιοπιστίας είναι ένα πραγματικά χρήσιμο εργαλείο για όταν θα χρειαστεί να ελέγξετε τη σταθερότητα του λειτουργικού σας συστήματος και να δείτε λεπτομέρειες για τις αποτυχίες αυτού. Εκθέτει όλα τα σφάλματα του λογισμικού που μπορεί να έχετε ξεχάσει και σας επιτρέπει να ελέγξετε άμεσα για διαθέσιμες λύσει από το περιβάλλον εργασίας του με ένα κλικ.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *