ΑρχικήsecurityΑμερικάνικο κολέγιο χάνει πρόσβαση σε Google account

Αμερικάνικο κολέγιο χάνει πρόσβαση σε Google account

Μία οδυνηρή διαπίστωση έκανε κολέγιο στην Ιντιάνα αμέσως μετά την απόλυση του IT administrator, Triano Williams… Ανακάλυψε ότι πλέον δεν υπήρχε άλλος διαχειριστής με δικαιώματα πρόσβασης στο Google mail που χρησιμοποιούσε το ίδρυμα.

google

Σε μηνυτήρια αναφορά που έγινε στον υπάλληλο λίγους μήνες μετά την απόλυσή του το κολέγιο ισχυρίζεται ότι ζητήθηκε απ’ τον Williams να επιστρέψει το επαγγελματικό του laptop στο οποίο υπήρχε υποτίθεται το password αλλά όταν αυτός όντως το έκανα διαπιστώθηκε ότι στο laptop  υπήρχε πλέον νέο λειτουργικό και όλα τα παλιά στοιχεία είχαν χαθεί! Το πρόβλημα ήταν μεγάλο για το κολέγιο αφού οι φοιτητές δε θα είχαν πια πρόσβαση στους λογαριασμούς τους ή στα online courses.

Το σχολείο προσέφυγε στη Google, η οποία αρνήθηκε να βοηθήσει, επειδή ο λογαριασμός διαχειριστή του έχει συνδεθεί με την προσωπική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Williams. Το γεγονός ότι δε χρησιμοποιήθηκε το εταιρικό του email για τη δημιουργία ενός administrator account παραβιάζει το πρωτόκολλο της σχολής, όπως αναφέρει η καταγγελία. Από την άλλη ο κατηγορούμενος δήλωσε μέσω του δικηγόρου του ότι θα βοηθούσε το σχολείο να ανακτήσει την πρόσβαση αν το ίδρυμα του κατέβαλε το ποσό των $200,000 σαν αποζημίωση για την απόλυσή του. Η υπεράσπιση επίσης αναφέρει ότι ο λογαριασμός ρυθμίστηκε από άλλον υπάλληλο του κολεγίου ο οποίος και έθεσε τον Williams σαν administrator και ότι το κολέγιο στην προσπάθεια του να συνδεθεί κλειδώθηκε μόνο του εκτός εξαιτίας πολλών failing attempts στο password.

Σε μία δικαστική διαμάχη που συνεχίζεται και που τα αντιμαχόμενα μέρη έχουν να κάνουν πλέον και με τις δηλώσεις του Williams για ρατσιστική συμπεριφορά και πρόκληση αυτής της κατάστασης σαν αντίποινα προς τον εργαζόμενο που είχε εκδηλώσει παράπονα στον υπεύθυνο του κολλεγίου.

Πρόσφατα οι υπεύθυνοι τύπου του κολεγίου δήλωσαν ότι δεν είναι στην πολιτική τους να σχολιάζουν τρέχοντα νομικά ζητήματα και ότι όσων αφορά την ασφάλεια του IT του ιδρύματος έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να μην συμβεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον.  Η google πάντως από πλευράς της έχει επιστρέψει τον έλεγχο του λογαριασμού στο κολέγιο.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS