Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
infosec

Google Play: Κρυβόταν malware με τη χρήση των αισθητήρων κίνησης

Στην αγορά του Google Play υπάρχουν πολλές κακόβουλες εφαρμογές που δοκιμάζουν κόλπα για να αποφευχθεί η ανίχνευση τους. Για την...
Read More
infosec

Bug του Twitter δημοσίευε τα προσωπικά tweets των χρηστών για 5 χρόνια

Οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι χρησιμοποιούν το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο από τις Android συσκευές τους, θα πρέπει να ελέγξουν...
Read More
Latest Posts

Το wearable που βοηθά τις εγκύους να παρακολουθούν τις συσπάσεις τους

 

Η ιδέα της Bloomlife για το wearable εγκυμοσύνης, γεννήθηκε από τον CEO Eric Dy και τον συν-ιδρυτή της, COO Julien Penders όταν περίμεναν και οι ίδιοι να γίνουν γονείς.

«Η γυναίκα του συν-ιδρυτή μου έμεινε έγκυος, όλοι οι φίλοι μου περίμεναν παιδί, εγώ ο ίδιος προσπαθούσα να κάνω μωρό και όλοι βλέπαμε αυτή την τεράστια μετάβαση που οι άνθρωποι περνούν, όταν αποφασίζουν να αποκτήσουν ένα παιδί» δήλωσε ο Dy στο Διεθνές CES της Τρίτης.

«Όταν είσαι έγκυος, υπάρχουν όλα αυτά τα ερωτήματα και οι ανησυχίες που πολλές φορές είναι πολύ δύσκολο να απαντηθούν … Υπάρχει μια τεράστια ανάγκη για τις μαμάδες να πάρουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εγκυμοσύνη τους, για να τις βοηθήσουμε να αποκρυπτογραφήσουν τι συμβαίνει και να κατανοήσουν καλύτερα τι συμβαίνει, έτσι ώστε να μπορούν να λαμβάνουν πιο σωστές αποφάσεις.»

Έτσι, οι Dy και Penders ίδρυσαν την Bloomlife, μια εταιρεία που πουλάει wearables σχεδιασμένα για να παρακολουθούν τις συσπάσεις της εγκύου σε πραγματικό χρόνο και να στέλνουν δεδομένα της εγκυμοσύνης σε ένα app στο smartphone του χρήστη. Χρησιμεύει ως αυτό που ο Dy ονομάζει μια έγκυρη δεύτερη γνώμη για τις έγκυες γυναίκες που αντιμετωπίζουν συσπάσεις κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου της εγκυμοσύνης τους.

Το wearable είναι ένας επαναχρησιμοποιήσιμος αισθητήρας που εφαρμόζεται σε ένα patch μιας χρήσης. Το patch διαθέτει ηλεκτρόδια που μετρούν την ηλεκτροδιέγερση της μήτρας. Όταν μια μέλλουσα μητέρα έχει μια συστολή, οι μη επεμβατικές ηλεκτρόδια μεταδίδουν το σήμα σε εφαρμογή του χρήστη.

wearable

Ο Dy λέει ότι τα δεδομένα είναι χρήσιμα για όλες τις μέλλουσες μητέρες, από εκείνες υψηλού κινδύνου που θέλουν τακτικές ενημερώσεις έως εκείνες που απλά θέλουν να κάνουν ένα τσεκ κάθε τόσο στις αλλαγές του σώματός τους. Το αρχείο καταγραφής δεδομένων δίνει επίσης στις γυναίκες ένα σαφέστερο τρόπο για να συζητήσουν λεπτομέρειες της εγκυμοσύνης με τους γιατρούς τους.

Μετά από μήνες δοκιμών και κλινικών ερευνών με περισσότερες από 500 έγκυες γυναίκες, η Bloomlife προσφέρει τώρα τα wearables του στο κοινό. Ωστόσο δεν είναι φθηνά – τα μοντέλα της εταιρείας ξεκινούν από $ 149 ανά μήνα χρήσης. Ένα κουτί έρχεται με τον αισθητήρα, πέντε patches μίας χρήσης (καθένα από τα οποία διαρκούν για περίπου 7 ημέρες), έναν φορτιστή και ένα εγχειρίδιο οδηγιών.

Και μόλις η χρήστης γεννήσει, μπορεί να στείλει τον αισθητήρα πίσω στην Bloomlife για ανακύκλωση.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *