ΑρχικήHow ToΠώς να επανεκκινήσετε τον Explorer στα Windows 10 και 8

Πώς να επανεκκινήσετε τον Explorer στα Windows 10 και 8

Στα διάφορα tweaks που κατά καιρούς δημοσιεύουμε μπορεί να σας ζητήσουμε να κάνετε επανεκκίνηση του Explorer των Windows. Δε έχουμε αναφέρει ποτέ όμως πως μπορείτε να επανεκκινήσετε την εξερεύνηση των Windows εύκολα και γρήγορα.

explorer

Φυσικά μπορείτε πάντα να κάνετε μία καλή επανεκκίνηση όλου του υπολογιστή αλλά δεν νομίζουμε ότι αυτό είναι το ζητούμενο.  Οι δύο παρακάτω μέθοδοι που προτείνουμε λειτουργούν στα Windows 10 και 8 αφού τα λειτουργικά αυτά περιέχουν μία κρυφή επιλογή “Έξοδος από την εξερεύνηση” στο μενού γραμμής εργασιών (αντί για το μενού Έναρξη των Windows 7). Επίσης, το Task Manager έχει μια νέα εντολή στα Windows 8 και Windows 10 που σας επιτρέπει να κάνετε επανεκκίνηση του Explorer στο άψε σβήσε. Ας δούμε και τις δύο μεθόδους.

Μέθοδος Α: Έξοδος από τον Explorer και νέα εκκίνηση αυτού
Βήμα 1: Πιέστε και κρατήστε πατημένα τα πλήκτρα CTRL και SHIFT και κάντε δεξί κλικ σε μια κενή περιοχή στη γραμμή εργασιών (όχι στην επιφάνεια εργασίας). Θα δείτε στο τέλος του μενού που θα εμφανιστεί μία επιλογή με το όνομα “Έξοδος από την εξερεύνηση”
Βήμα 2: Κάντε κλικ στην επιλογή “Έξοδος από τη εξερεύνηση”. Ο Explorer θα κλείσει αμέσως.

Βήμα 3: Για να ξεκινήσετε και πάλι την Εξερεύνηση των Windows πατήστε ταυτόχρονα τα πλήκτρα CTRL + SHIFT + ESC για να ξεκινήστε τη Διαχείριση εργασιών
Βήμα 4: Κάντε κλικ στην επιλογή “Αρχείο” που υπάρχει στο μενού και από εκεί κάντε κλικ στην επιλογή “Εκτέλεση νέα εργασίας”
Βήμα 5: Πληκτρολογήστε την λέξη “explorer” και πατήστε το πλήκτρο ENTER. Κλείστε τον Task Manager.

 

Μέθοδος Β: Επανεκκίνηση του Explorer με μία κίνηση
Η παρακάτω μέθοδος είναι σαφώς πιο γρήγορη και άρα αποτελεί καλύτερη επιλογή. Η εργασία γίνεται μέσα από το Task Manager με μόνο λίγα κλικς.
Βήμα 1: Ανοίξτε το Task Manager (CTRL + SHIFT + ESC) και ενώ είστε την καρτέλα “Διεργασίες” μετακινηθείτε προς τα κάτω στην κατηγορία “Διεργασίες των Windows”.
Βήμα 2: Κάντε δεξί κλικ πάνω στη διεργασία “Εξερεύνηση των Windows” που υπάρχει στη λίστα, και μετά κάντε κλικ στο κουμπί “Επανεκκίνηση” . Η Εξερεύνηση των Windows θα επανεκκινήσει με ασφάλεια αυτόματα!

Η διαφορά μεταξύ των δύο μεθόδων είναι ότι με την δεύτερη μέθοδο η εκκίνηση της εξερεύνησης γίνεται αμέσως ενώ με την πρώτη μέθοδο αποφασίζετε εσείς πότε πρέπει να κάνετε εκκίνηση μετά την έξοδο από αυτήν. Επιλέξτε όποια επιλογή σας ταιριάζει.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS