Αρχικήinet"Octobot" το πρώτο ολοκληρωτικά μαλακό ρομπότ του κόσμου

“Octobot” το πρώτο ολοκληρωτικά μαλακό ρομπότ του κόσμου

Octobot

Η μαλακή ρομποτική είναι μια σύγχρονη τεχνολογία που μπορεί να φέρει συναρπαστικές αλλαγές στον τρόπο που οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με τις μηχανές. Ενώ οι ερευνητές έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν κάποια πρώτα δείγματα, αντιμετωπίζουν προκλήσεις όταν πρόκειται για ένα εντελώς μαλακό ρομπότ. Οι προκλήσεις αυτές είναι τα άκαμπτα μέρη, όπως οι πλακέτες κυκλωμάτων, οι μπαταρίες, κ.λπ.

Χάρη στην τεχνογνωσία τους στην 3D εκτύπωση, τη μηχανολογία και τα Microfluidics, μια ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ παρουσίασε το πρώτο εντελώς μαλακό ρομπότ. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα δείγματα μαλακών ρομπότ, είναι αυτόνομο.

Αυτό το μικρό, 3D-τυπωμένο ρομπότ έχει το παρατσούκλι «Octobot».

Η ομάδα χρησιμοποίησε την υβριδική προσέγγιση συναρμολόγησης για εκτυπώσει σε 3D κάθε λειτουργικό στοιχείου καυσίμου, την ενεργοποίηση, την ενέργεια. Ολόκληρη η έρευνα της ομάδας είναι δημοσιευμένη στο περιοδικό Nature.

Το Octobot βασίζεται σε «πεπιεσμένο αέρα», δηλαδή τροφοδοτείται από συμπιεσμένο αέριο. Μια καταλυτική χημική αντίδραση μέσα στο ρομπότ μετατρέπει το υπεροξείδιο του υδρογόνου, το οποίο ενεργεί ως καύσιμο, σε ένα μεγάλο ποσό του αερίου. Αυτή η διαδικασία φουσκώνει τα χέρια του ρομπότ και το βοηθά να κινείται.

Το όλο σύστημα συνδυάζει τρεις μεθόδους για την κατασκευή του ρομπότ – τη μαλακή λιθογραφία, τη χύτευση και την εκτύπωση σε 3D. Η ομάδα πίσω από το Octobot το ονόμασε μια απλή εκδοχή που σχεδιάστηκε για να επιδείξει τον “ολοκληρωμένο σχεδιασμό και την προσθετική στρατηγική κατασκευής για την ενσωμάτωση αυτόνομης λειτουργίας.”

Μετά το Octobot, η ομάδα επιθυμεί να εργαστεί πάνω σε πιο πολύπλοκα σχέδια και να κατασκευάσει μαλακά ρομπότ που μπορεί να συρθούν, να κολυμπήσουν και να ανταποκριθούν στο περιβάλλον τους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS