ΑρχικήinetΗ Κίνα αναφέρει ότι οκτώ μοντέλα iPhone 6 εξερράγησαν

Η Κίνα αναφέρει ότι οκτώ μοντέλα iPhone 6 εξερράγησαν

Το Συμβούλιο καταναλωτών της Κίνας, το οποίο είναι μια ομάδα καταναλωτών που είναι συνδεδεμένη με την κυβέρνηση του Πεκίνου, αποκάλυψε ότι έλαβε συνολικά 8 παράπονα από τους πελάτες της Apple σε ολόκληρη τη χώρα ότι τα iPhone 6 τους έπιασαν φωτιά που πιστεύεται ότι οφείλεται σε ελαττωματικές μπαταρίες.

Οι λεπτομέρειες είναι ατελής προς το παρόν, αλλά η ομάδα καταναλωτών αναφέρει ότι όλες οι συσκευές αυθόρμητα ξέσπασαν σε φλόγες, σύμφωνα με μια έκθεση του  Bloomberg, παρόλο που ήταν σε άριστη κατάσταση.

Από την άλλη πλευρά, η Apple λέει ότι έχουν ήδη διερευνηθεί αυτά τη τηλέφωνα και βρήκε εξωτερικές σωματικές βλάβες σε αυτά, οπότε η φωτιά είναι ένα άμεσο αποτέλεσμα αυτού του παράγοντα.

«Εκτιμούμε ότι οι πελάτες ενδιαφέρονται περισσότερο από ποτέ για την απόδοση και την ασφάλεια των μπαταριών στις φορητές συσκευές τους» δήλωσε η Apple.

Αν και δεν είναι η πρώτη έκθεση για iPhone που πιάνουν πυρκαγιά (στην Κίνα ή σε όλο κόσμο), είναι δύσκολο να πούμε ποιος έχει δίκιο εδώ, καθώς η ομάδα των καταναλωτών υποστηρίζει ότι μόνο το iPhone 6 είναι αυτό που έχει εμπλακεί στις πυρκαγιές.

Το iPhone 6 επηρεάστηκε από τη διάσημη bendgate, η οποία προκαλεί στις συσκευές το να λυγίζουν κάτω από ισχυρή πίεση, προκαλώντας έτσι την φυσική βλάβη στο τηλέφωνο και ενδεχομένως να οδηγεί σε δυσλειτουργία της μπαταρίας η οποία με την σειρά της μπορεί να προκαλέσει φωτιά. Αν αυτή είναι η περίπτωση, η Apple έχει πράγματι δίκιο όταν λέει ότι εξωτερικοί παράγοντες προκάλεσαν τις εκρήξεις.

Αυτή η έκθεση, όμως έρχεται μόλις λίγες μέρες αφού η Apple ξεκίνησε την παγκόσμια ανάκληση των iPhone 6s μοντέλων που ήρθαν με κακή μπαταρία που προκαλούν στις συσκευές την απροσδόκητη απενεργοποίηση. Πιο πρόσφατα η Apple παραδέχτηκε ότι περισσότερα τηλέφωνα από ότι πίστευαν στην αρχή έχουν αυτό το πρόβλημα και θα κυκλοφορήσει μια ενημερωμένη έκδοση iOS που θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε πόσο διαδεδομένο είναι το πρόβλημα στην πραγματικότητα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS