ΑρχικήinetΕίναι το SecNews το πιο γρήγορο site στην Ελλάδα;

Είναι το SecNews το πιο γρήγορο site στην Ελλάδα;

Πριν απαντήσουμε το ερώτημα του τίτλου και πριν δούμε τα αποτελέσματα δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν στο SecNews.gr θα κάνουμε μια εισαγωγή:

Ας μιλήσουμε για ταχύτητες. Ένας από τους βασικότερους λόγους  για τον οποίο ένα site πρέπει να είναι γρήγορο είναι η αξιοποίηση του χρόνου του τελικού χρήστη, τον οποίο μπορεί να εκμεταλλευτεί πολύ καλύτερα και όπως επιθυμεί αντί να κάθεται να περιμένει μια σελίδα να ανοίξει.speed secnews

Το περιεχόμενο σε ένα site που “σέρνεται” φαίνεται να μην αποδίδει ακόμα και αν είναι πολύ αξιόλογο, και αυτό γιατί δεν σέβεται τον χρόνο ενός επισκέπτη  που προσπαθεί να αξιοποιήσει τον ελεύθερό του χρόνο, για να διαβάσει κάτι ενδιαφέρον, να στείλει ένα μήνυμα, και γενικότερα να κάνει κάτι παρά να περιμένει με το ρολόι μέχρι να αποφασίσει μια σελίδα να ανοίξει.

Αυτό φυσικά ακυρώνει τον στόχο της κάθε ιστοσελίδας, κάτι που το γνωρίζει πολύ καλά η Google. Μια σελίδα που φορτώνει με τις “ώρες” μειονεκτεί στην κατάταξη της, στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google.  H εταιρεία θεωρεί (πολύ σωστά) ότι κάποιο site που χρειάζεται περισσότερα από τέσσερα δευτερόλεπτα, θα πρέπει να διορθώσει άμεσα τους χρόνου του για να δει καλύτερη κατάταξη στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Από την θεωρία στην πράξη

Εδώ στο SecNews.gr και μετά την συνένωση με το iGuRu, θέσαμε ορισμένα standards στη λειτουργία του site με στόχο την άνοδό του στις λίστες κατάταξης της Google, και κατ επέκταση την καλύτερη εμπειρία του τελικού χρήστη.

Χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα περιεχομένου, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με την βελτίωση των χρόνων φόρτωσης της σελίδας.

Σήμερα που θεωρούμε ότι έχουμε φτάσει σε πολύ καλά αποτελέσματα αποφασίσαμε να σας ανακοινώσουμε το σημείο που έχουμε φτάσει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι προσπάθειες βελτίωσης θα σταματήσουν.

Όπως θα δείτε από τους αριθμούς που υπάρχουν παρακάτω υπάρχει χώρος για περαιτέρω βελτίωση.

Speed Tests

Δοκιμάσαμε τον χρόνο φόρτωσης στο GTMetrix:

gtmetrix

στο Webpagetest

webpagetest

στο pingdom

pingdom

Pagespeed της Google

pagespeed

Και Pagespeed for mobile results

pagespeed-mobile

Πρόκληση

Μετά από την παρουσίαση των παραπάνω αποτελεσμάτων, έχουμε σοβαρούς λόγους να πιστεύουμε, ότι το SecΝews.gr είναι αυτή τη στιγμή το γρηγορότερο site στην Ελλάδα.

Φυσικά δεν θα πρέπει να το συγκρίνετε με απλές ιστοσελίδες html, αλλά με sites του είδους του, ανεξάρτητα από την πλατφόρμα που χρησιμοποιούν (CMS ή content management system), WordPress, Joomla, ή οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί εκεί έξω.

Μπορείτε να βρείτε κάποια Ελληνική ιστοσελίδα που είναι γρηγορότερη από το SecΝews.gr;

  • Τα αποτελέσματα που υπάρχουν παραπάνω μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τα bytes του νέου περιεχομένου που δημοσιεύουν οι συντάκτες μας. Οι διαφορές θα είναι ελάχιστες και δεν επηρεάζουν τόσο πολύ την κατάταξη του site, αφού σε πολλαπλές συγκεντρωτικές δοκιμές, μετράει ο μέσος όρος.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS