Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων
infosec

Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων

Ορισμένες δημοφιλείς διανομές Linux έχουν ένα σφάλμα στο package-management interface, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένας εισβολέας για να...
Read More
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
Latest Posts

Είναι το SecNews το πιο γρήγορο site στην Ελλάδα;

Πριν απαντήσουμε το ερώτημα του τίτλου και πριν δούμε τα αποτελέσματα δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν στο SecNews.gr θα κάνουμε μια εισαγωγή:

Ας μιλήσουμε για ταχύτητες. Ένας από τους βασικότερους λόγους  για τον οποίο ένα site πρέπει να είναι γρήγορο είναι η αξιοποίηση του χρόνου του τελικού χρήστη, τον οποίο μπορεί να εκμεταλλευτεί πολύ καλύτερα και όπως επιθυμεί αντί να κάθεται να περιμένει μια σελίδα να ανοίξει.speed secnews

Το περιεχόμενο σε ένα site που «σέρνεται» φαίνεται να μην αποδίδει ακόμα και αν είναι πολύ αξιόλογο, και αυτό γιατί δεν σέβεται τον χρόνο ενός επισκέπτη  που προσπαθεί να αξιοποιήσει τον ελεύθερό του χρόνο, για να διαβάσει κάτι ενδιαφέρον, να στείλει ένα μήνυμα, και γενικότερα να κάνει κάτι παρά να περιμένει με το ρολόι μέχρι να αποφασίσει μια σελίδα να ανοίξει.

Αυτό φυσικά ακυρώνει τον στόχο της κάθε ιστοσελίδας, κάτι που το γνωρίζει πολύ καλά η Google. Μια σελίδα που φορτώνει με τις «ώρες» μειονεκτεί στην κατάταξη της, στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google.  H εταιρεία θεωρεί (πολύ σωστά) ότι κάποιο site που χρειάζεται περισσότερα από τέσσερα δευτερόλεπτα, θα πρέπει να διορθώσει άμεσα τους χρόνου του για να δει καλύτερη κατάταξη στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Από την θεωρία στην πράξη

Εδώ στο SecNews.gr και μετά την συνένωση με το iGuRu, θέσαμε ορισμένα standards στη λειτουργία του site με στόχο την άνοδό του στις λίστες κατάταξης της Google, και κατ επέκταση την καλύτερη εμπειρία του τελικού χρήστη.

Χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα περιεχομένου, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με την βελτίωση των χρόνων φόρτωσης της σελίδας.

Σήμερα που θεωρούμε ότι έχουμε φτάσει σε πολύ καλά αποτελέσματα αποφασίσαμε να σας ανακοινώσουμε το σημείο που έχουμε φτάσει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι προσπάθειες βελτίωσης θα σταματήσουν.

Όπως θα δείτε από τους αριθμούς που υπάρχουν παρακάτω υπάρχει χώρος για περαιτέρω βελτίωση.

Speed Tests

Δοκιμάσαμε τον χρόνο φόρτωσης στο GTMetrix:

gtmetrix

στο Webpagetest

webpagetest

στο pingdom

pingdom

Pagespeed της Google

pagespeed

Και Pagespeed for mobile results

pagespeed-mobile

Πρόκληση

Μετά από την παρουσίαση των παραπάνω αποτελεσμάτων, έχουμε σοβαρούς λόγους να πιστεύουμε, ότι το SecΝews.gr είναι αυτή τη στιγμή το γρηγορότερο site στην Ελλάδα.

Φυσικά δεν θα πρέπει να το συγκρίνετε με απλές ιστοσελίδες html, αλλά με sites του είδους του, ανεξάρτητα από την πλατφόρμα που χρησιμοποιούν (CMS ή content management system), WordPress, Joomla, ή οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί εκεί έξω.

Μπορείτε να βρείτε κάποια Ελληνική ιστοσελίδα που είναι γρηγορότερη από το SecΝews.gr;

  • Τα αποτελέσματα που υπάρχουν παραπάνω μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τα bytes του νέου περιεχομένου που δημοσιεύουν οι συντάκτες μας. Οι διαφορές θα είναι ελάχιστες και δεν επηρεάζουν τόσο πολύ την κατάταξη του site, αφού σε πολλαπλές συγκεντρωτικές δοκιμές, μετράει ο μέσος όρος.
Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *