ΑρχικήsecurityGoogle Pixel pwned σε 60 δευτερόλεπτα

Google Pixel pwned σε 60 δευτερόλεπτα

Το Google Pixel έγινε hacked από μια ομάδα Κινέζων hackers ενώ δίπλα του έπεσαν Apple Safari και κλασσικά το Adobe Flash σε ένα hacking διαγωνισμό το PwnFest που πραγματοποιήθηκε στη Seoul την Παρασκευή.

Η τελευταία προσφορά συσκευή του Mountain View παραβιάστηκε από ένα white-hat της κινέζικης εταιρείας Qihoo 360, ο οποίος χρησιμοποίησε μια άγνωστη ευπάθεια για να καταφέρει να πραγματοποιήσει απομακρυσμένη εκτέλεση κώδικα κερδίζοντας 120.000 δολάρια σαν χρηματικό έπαθλο.Google Pixel

Το exploit ανοίγει το Google Play store πριν τρέξει ο Chrome και εμφανίζει μια ιστοσελίδα που αναφέρει: “Pwned By 360 Alpha Team”.

Η Google προσπαθεί πλέον να αναπτύξει ένα patch που διορθώνει την ευπάθεια.

Να αναφέρουμε ότι είναι η δεύτερη φορά σε δύο εβδομάδες που παραβιάζεται η ασφάλεια του Pixel. Την πρώτη φορά (το zero-day είναι ακόμη unpatched) το exploit αναπτύχθηκε από την αντίπαλη ομάδα της Qihoo 360, την Keen της Tencent και έγινε δημόσια στην εκδήλωση Mobile Pwn2Own στην Ιαπωνία.

Μετά το hack στο Google Pixel είχαν άλλοι σειρά:

Το Safari της Apple τώρα, πλήρως ενημερωμένο σε λειτουργικό MacOS Sierra δεν φάνηκε και πολύ τυχερό.Οι επίσης Κινέζοι hackers της Pangu μια ομάδα που είναι γνωστή για την κυκλοφορία εργαλείων για jailbreak του iOS μαζί με τον hacker JH, παραβίασαν το πρόγραμμα περιήγησης του Cupertino χρησιμοποιώντας ένα zero day που τους έδινε root πρόσβαση. Για το hack χρειάστηκαν 20 δευτερόλεπτα και κέρδισαν 80.000 δολάρια.

Η ομάδα Qihoo 360 παραβίασε επίσης και το Adobe Flash (με ένα δάκτυλο), χρησιμοποιώντας ένα zero-day που είχε ανακαλυφθεί πριν από δέκα χρόνια και μια ευπάθεια του Win32k. Κέρδισαν άλλα 120.000 δολάρια, και χρειάστηκαν τέσσερα δευτερόλεπτα.

Άλλο αξιοσημείωτο hack του PwnFest, ήταν στον Microsoft Edge αλλά και ένα zero day exploit (το πρώτο) ενάντια στο VMWare Workstation που παρουσιάστηκαν την Πέμπτη.

Οι hackers της Qihoo 360 έφυγαν με 520.000 δολάρια σε χρηματικά έπαθλα από την εκδήλωση.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS