ΑρχικήbusinessΤι γνωρίζετε για το Ara Project της Google;

Τι γνωρίζετε για το Ara Project της Google;

Το Ara Project αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα έργα της Google και αφορά την μαζική πώληση των modular smartphones στην αγορά. Δυστυχώς, για την ώρα η ιδέα εγκαταλείφθηκε λόγω της έλλειψης τεχνολογικών καινοτομιών που θα επέτρεπαν στους κατασκευαστές να διεξάγουν την μαζική παραγωγή τους.Ara Project Ara Project

Την περασμένη άνοιξη η Google είχε δηλώσει ότι τα modular smartphones θα είναι διαθέσιμα για τους προγραμματιστές μέχρι το φθινόπωρο ενώ το πρώτο smartphone θα κυκλοφορήσει επίσημα κάποια στιγμή μέσα στο 2017. Τον Σεπτέμβριο όμως ο κολοσσός ανέστειλε τις εργασίες του Project Ara με αποτέλεσμα να μην αναμένουμε κυκλοφορία των modular smartphones για την ώρα.

Σύμφωνα με δηλώσεις των αντιπροσώπων της Phandroid που έχουν δοκιμάσει modular smartphone πρόκειται για μια καινοτόμα συσκευή που αργά ή γρήγορα οι προγραμματιστές θα λάβουν στα χέρια τους.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το κινητό δεν επενδύει στην κομψότητα. Έχει διαστάσεις 152 x 74 x 12.5mm (χωρίς κάμερα) γεγονός που το καθιστά αρκετά παχύ για κινητή συσκευή. Επίσης ζυγίζει 190g (μαζί με την μπαταρία) οπότε είναι και αρκετά βαρύ.

Ρίχνοντας μια ματιά στα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής έχουμε σας παραθέτουμε τα εξής:

Διαθέτει μια οπίσθια κάμερα 2.1-megapixel με φακό σταθερής εστίασης και μια εμπρόσθια 5-megapixel. Τροφοδοτείται από έναν επεξεργαστή  Qualcomm Snapdragon 810 με 3GB RAM. Επιπλέον, διαθέτει οθόνη 5.46 ιντσών με ανάλυση full HD (1080p) και πακέτα αποθήκευσης 32GB. Περιλαμβάνει επίσης βύσμα ήχου 3.5mm και θύρες USB Type-C, μαζί με μια γενναιόδωρη 3450 mAh μπαταρία.Παραδόξως, τα modulars smartphones τρέχουν Android 7.0 Nougat λειτουργικό, μια πολυτέλεια που δεν διαθέτουν ούτε τα υψηλής τεχνολογία κινητά.Ara Project

Η Google πάντως επιβεβαιώνει την πιθανότητα επανεκκίνησης του Ara Project.

 

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS