ΑρχικήinetΗ Microsoft ανακοίνωσε το Flow ως εναλλακτική του IFTTT

Η Microsoft ανακοίνωσε το Flow ως εναλλακτική του IFTTT

Ανακοινώθηκε εχθές η διαθεσιμότητα προς όλους του Microsoft Flow, μίας πλατφόρμας η οποία θα ανταγωνιστεί ευθέως τις υπηρεσίες τύπου IFTTT.

microsoft

Το IF This Then That (IFTTT) υπάρχει εδώ και αρκετό διάστημα στο internet και έχει βοηθήσει στον αυτοματισμό πολλών λειτουργιών, από το να κάνει αυτόματα tweets, ενημερώσεις σελίδων Facebook μέχρι το να χαμηλώνει τα φώτα σας στο σπίτι και άλλα πολλά.

Στο Microsoft Flow, μπορείς να διαλέξεις μεταξύ πολλών υποστηριζόμενων εφαρμογών που υπάρχουν ήδη, (Facebook, twitter, Google Drive, OneDrive, Wundelist, Slack κλπ) και να δημιουργήσεις το Workflow που θέλεις, ενώ υποστηρίζεται άμεσα από τις συσκευές iPhone και Android μέσω των επίσημων Stores.  Υπάρχουν όμως και έτοιμα templates τα οποία θα βοηθήσουν πολύ στο ξεκίνημα.

Microsoft-flow-templates

 

Η υπηρεσία είναι δωρεάν για όλους ενώ υπάρχουν και δύο plans επί πληρωμή ανά χρήστη, τα οποία δίνουν επιπλέον δυνατότητες, χρήσιμες σε εταιρείες.

Για τους απλούς χρήστες της υπηρεσίας δίνεται η δυνατότητα εκτέλεσης των όσων workflows έχουν έως 750 εκτελέσεις τον μήνα με έλεγχο ανά 15 λεπτά. Δηλαδή, αν ένας χρήστης έχει ένα blog και θέλει να κάνει αυτόματες ενημερώσεις στη σελίδα του στο Facebook και στο λογαριασμό του στο Twitter, θα πρέπει να γράψει μέχρι 375 άρθρα τον μήνα !!.

Φυσικά, για τις εταιρείες, τα οφέλη είναι μεγαλύτερα, διότι μπορούν να οριστούν workflows τα οποία θα αυτοματοποιήσουν ενημερώσεις από το Salesforce, Dynamics 365, Power BI, Office 365 κλπ. , ενώ η Microsoft το έχει ήδη συμπεριλάβει ως άδεια, εάν είναι κάτοχος ενός από των πακέτων Office 365 ή Dynamics 365.

Microsoft-pricing-plan

Ο αυτοματισμός περνάει πλέον και από την Microsoft η οποία το τελευταίο διάστημα δείχνει πως έχει δουλέψει αρκετά για να μεγαλώσει κι’άλλο το portofolio της. Μένει λοιπόν να δούμε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε με αυτό.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS