ΑρχικήinetCAINE 8.0 Blazar με πλήρες ψηφιακό forensic περιβάλλον

CAINE 8.0 Blazar με πλήρες ψηφιακό forensic περιβάλλον

CAINE 8.0 Blazar: To CAINE (Computer Aided INvestigative Environment) είναι μια διανομή GNU/Linux βασισμένη στο Ubuntu. Έχει σχεδιαστεί από τον Ιταλό προγραμματιστή Nanni Bassetti και προσφέρει ένα πλήρες να είναι ένα πλήρες ψηφιακό forensic περιβάλλον. Η διανομή ενημερώθηκε στις 31 Οκτωβρίου του 2016, στην έκδοση 8.0.

Η νέα έκδοση ονομάζεται “Blazar,” και τροφοδοτείται από το long-term supported Linux 4.4 kernel και το Ubuntu 16.04 (Xenial Xerus).CAINE 8.0 Blazar
Το λειτουργικό σύστημα CAINE 8.0 Blazar μετά από ένα χρόνο σκληρής δουλειάς έρχεται με UEFI (Unified Extensible Firmware Interface) και ασφαλή υποστήριξη εκκίνησης, και νέα εργαλεία όπως το Systemback μια εφαρμογή open-source για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του συστήματος.

«Η σημαντική είδηση είναι το CAINE 8.0 Blazar μπορεί να μπλοκάρει όλες τις συσκευές (π.χ. /dev/sda), σε λειτουργία Read-Only. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο με ένα γραφικό περιβάλλον που ονομάζεται BlockON/OFF. Αυτή η νέα μέθοδος που μπλοκάρει τα δικαιώματα Write διαβεβαιώνει όλοι οι δίσκοι θα διατηρούνται ανέπαφοι από λάθος διεργασίες, επειδή θα είναι κλειδωμένοι σε λειτουργία Read-Only.”

Η διανομή συμπεριλαμβάνει επίσης και τα εργαλεία: XAll 1.5, MemDump, XRCed, PEFrame, Tilda, Shrew, RecuperaBit, Gigolo, Jeex, Samba, SQLParse, Yara, wxHexEditor, ADB and LibMobileDevice, PffLib, HashDB, imount, vhdimount, vhdiinfo, iscsitarget, img_map, and vblade. New RBFstab και Mounter, live preview Caja scripts, και ένα root file system spoofing patch.

Μια άλλη σημαντική αλλαγή είναι η προσθήκη ενός διακομιστή VNC (Virtual Network Computing) και ενός client, με τα οποία οι χρήστες μπορούν να ελέγξουν το σύνολο του λειτουργικού συστήματος από μια απομακρυσμένη τοποθεσία. Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, είναι ότι το CAINE μπουτάρει πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις, και μπορεί επίσης να τρέξει άμεσα στη RAM χρησιμοποιώντας το toram.

Κατεβάστε το CAINE 8.0 Blazar

Home

Download: caine8.0.iso (2,813MB, MD5, torrent).

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS