ΑρχικήsecurityΕπίθεση hacking στο αμερικάνικο δίκτυο

Επίθεση hacking στο αμερικάνικο δίκτυο

Το πρωινό της Παρασκευής ήταν ασυνήθιστα  ξεχωριστό και περίεργο για του κατοίκους της Αμερικής καθώς δεν μπορούσαν να έχουν καμία πρόσβαση σε αρκετά websites. Αυτό συνέβει διότι η εταιρεία Dyn που διαχειρίζεται κρίσιμα τμήματα των υποδομών του διαδικτύου δέχτηκε επίθεση hacking. Αποτέλεσμα της  ηλεκτρονικής επίθεσης ήταν να επηρεαστεί το switchboard που χρησιμοποιούν για το διαδίκτυο.

hacking

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις χρηστών, αντιμετωπίστηκαν προβλήματα σύνδεσης σε αρκετά websites όπως Twitter, Netflix, Spotify, Airbnb, Reddit, Etsy, SoundCloud και The New York Times.

Η εκπρόσωπος της εταιρείας ανακοίνωσε πως το FBI και το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ ερευνούν την υπόθεση και εξετάζουν όλες τις πιθανές αιτίες που μπορεί να οδήγησαν σε μια τέτοιου είδους παραβίαση.

Ο chief strategist της Dyn, Kyle York σε συνέντευξη του στο Reuters υπογράμμισε πως ο αριθμός, το είδος, η διάρκεια και η πολυπλοκότητα των επιθέσεων αυτών βρίσκονται σε άνοδο, κάτι που δυσχαιρένει το έργο τους. Συνεχίζοντας ανέφερε πως το κακόβουλο traffic προερχόταν από διασυνδεδεμένες συσκευές, συμπεριλαμβανομένων καμερών και ψηφιακών συσκευών εγγραφής βίντεο.

Ας σημειωθεί ότι από ανέκαθεν οι ερευνητές ασφάλειας εξέφραζαν ανησυχίες σχετικά με τις διασυνδεδεμένες συσκευές, καθώς λαμβάνονται ελλιπή μέτρα ασφάλειας από τις εταιρείες.

Την Παρασκευή η εταιρεία Dyn έγραψε στον λογαριασμό της στο  twitter πως το πρόβλημα έχει επιλυθεί αλλά για λόγους ασφαλείας ακόμα διερευνούν την επίθεση. «Το πρόβλημα σύνδεσης έχει λυθεί προσωρινά αλλά η εταιρεία μας διεξάγει έρευνες για τις επιθέσεις στις υποδομές μας», ανέφερε χαρακτηριστικά η εταιρεία.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS