ΑρχικήsecurityΔιαρροή κωδικών από την Dropbox: αλλάξτε password

Διαρροή κωδικών από την Dropbox: αλλάξτε password

Αν χρησιμοποιείτε Dropbox, θα πρέπει να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας σύμφωνα με ένα e-mail που απέστειλε η εταιρεία σε ορισμένους από τους χρήστες της.

Το email αναφέρει ελάχιστες πληροφορίες για τους λόγους που οδήγησαν την εταιρεία να προειδοποιήσει τους χρήστες της, και φαίνεται να είναι μια αντίδραση για ένα περιστατικό ασφαλείας που έλαβε χώρα στα μέσα του 2012.Dropbox

Ερχόμαστε σε επικοινωνία μαζί σας για να σας ενημερώσουμε ότι, αν δεν έχετε ενημερώσει τον κωδικό σας στο Dropbοx από τα μέσα του 2012, θα σας ζητηθεί να τον ενημερώσετε την επόμενη φορά που θα συνδεθείτε. Αυτό είναι καθαρά ένα προληπτικό μέτρο, και ζητάμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία.

Για να μάθετε περισσότερα για το γιατί παίρνουμε αυτά τα μέτρα προφύλαξης, παρακαλώ επισκεφθείτε τη σελίδα στο Κέντρο βοήθειας. Αν έχετε απορίες, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο password-reset-help@dropbox.com.

Το email που απέστειλε η Dropbox περιέχει ένα σύνδεσμο προς μια σελίδα βοήθειας FAQ που απαντά σε μερικές από τις ερωτήσεις.1

Όπως φαίνεται η Dropbοx ανακάλυψε κάποια διαρροή που συμπεριλαμβάνει μια λίστα με ονόματα λογαριασμών του Dropbox (συνήθως μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), και salted κωδικούς πρόσβασης.

Έτσι δεν θα λάβουν όλοι οι χρήστες του Dropbοx κάποιο email για αλλαγή κωδικού πρόσβασης, παρά μόνο οι διευθύνσεις email που θεωρεί η εταιρεία ότι έχουν διαρρεύσει.

Βέβαια καλό θα ήταν αν χρησιμοποιείτε την υπηρεσία να αλλάξετε κωδικό πρόσβασης, έρθει δεν έρθει email από την εταιρεία.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS