ΑρχικήinetΗ Ταϊλάνδη κλείνει τα μισά ATMs της μετά από ληστεία $​​378.000

Η Ταϊλάνδη κλείνει τα μισά ATMs της μετά από ληστεία $​​378.000

Η Government Savings Bank (GSB) της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε χθες το κλείσιμο 3.300 από 7.000 ATMs της μετά την ανακάλυψη ληστείας που επέτρεψε σε απατεώνες να ξαφρίσουν 378.000 δολάρια Αμερικής.

atm atms

Οι ληστεία στα ATMs έλαβε χώρα μεταξύ 1 Αυγούστου έως 8 και στόχευε μηχανήματα αυτόματης ανάληψης που έχουν κατασκευαστεί από την NCR, μια εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ που κατασκευάζει και εμπορεύεται υλικό που χρησιμοποιείται στη χρηματοοικονομική αγορά.

Μετά την ανακάλυψη του συμβάντος, η Τράπεζα της Ταϊλάνδης (ΒΟΤ) προειδοποίησε όλες τις τοπικές τράπεζες που κατέχουν μηχανήματα από την NCR. Η BoT αναφέρει ότι υπάρχουν πάνω από 10.000 ATMs της εταιρείας NCR σε όλη την Ταϊλάνδη.

Η GSB έκλεισε το 47% των μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης. Η τράπεζα δεν απενεργοποίησε όλα τα ΑΤΜs της NCR. Έχει αφήσει 600 μηχανήματα να εργάζονται ακόμη που βρίσκονται όμως σε καλά επιτηρούμενες περιοχές.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι απατεώνες έχουν εγκαταστήσει στα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης κακόβουλο λογισμικό που αποσυνδέει το μηχάνημα από το δίκτυο της τράπεζας και αποδίδει στους απατεώνες χρήματα. Το λογισμικό αυτό ακόμα δεν έχει εντοπιστεί.

Οι απατεώνες λήστεψαν 21 ΑΤΜs στις Ταϊλάνδης σε 6 συνολικά επαρχίες όλης της χώρας, δρώντας σε ομάδες, αργά το βράδυ.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS