ΑρχικήReviewsMIT Cinema 3D: νέα τεχνολογία επιτρέπει να δείτε 3D χωρίς γυαλιά

MIT Cinema 3D: νέα τεχνολογία επιτρέπει να δείτε 3D χωρίς γυαλιά

To τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών και Τεχνητής Νοημοσύνης του MIT δημιούργησε μια νέα τεχνολογία οθόνης που σας επιτρέπει να παρακολουθήσετε ταινίες 3D χωρίς γυαλιά.

Στην πραγματικότητα η νέα τεχνολογία κάνει την εικόνα ακόμα πιο ευκρινή. Ονομάζεται Cinema 3D, και εκτός από τα παραπάνω καθιστά την εικόνα ορατή από οποιοδήποτε κάθισμα στο θέατρο.mit glasses 3d

“Οι υπάρχουσες προσεγγίσεις για οθόνες που δεν απαιτούν γυαλιά 3D χρησιμοποιούν οθόνες των οποίων οι απαιτήσεις ανάλυσης είναι τεράστιες και εντελώς ανέφικτες”, αναφέρει ο καθηγητής του MIT Wojciech Matusik.

“Αυτή είναι η πρώτη τεχνική προσέγγιση που δεν απαιτεί γυαλιά 3D σε μεγάλες αίθουσες.”

Το MIT αναφέρει ότι οι 3D οθόνες που δεν απαιτούν γυαλιά χρησιμοποιούν μια τεχνολογία που ονομάζεται parallax barrier. Η συγκεκριμένη τεχνολογία χρησιμοποιεί μια σειρά από σχισμές για να αναγκάσει κάθε ένα από τα μάτια σας για να βλέπει διαφορετικά pixels.

Το πρόβλημα με αυτή την τεχνολογία είναι ότι ο θεατής θα πρέπει να κάθεται ακριβώς μπροστά από την οθόνη, και σε κοντινή απόσταση.

Αυτό φυσικά δεν είναι εύκολο σε μια κινηματογραφική αίθουσα, και έτσι οι ερευνητές δημιούργησαν οθόνες με τη νέα τεχνολογία Cinema 3D.

Να αναφέρουμε ότι μάλλον δεν θα δούμε σύντομα τη νέα τεχνολογία, καθώς το τρέχον μοντέλο δοκιμών είναι περίπου στο μέγεθος ενός iPad και απαιτεί πολλά κάτοπτρα και φακούς.

“Μένει να δούμε αν η προσέγγιση είναι οικονομικά εφικτή για να τη φτιάξουμε σε πλήρη οθόνη θεάτρου” αναφέρει ο Matusik.

“Είμαστε αισιόδοξοι ότι είναι σημαντικό για το επόμενο βήμα στην ανάπτυξη τεχνολογίας οθονών 3D χωρίς γυαλιά για μεγάλους χώρους, όπως οι κινηματογραφικές αίθουσες και τα αμφιθέατρα.”

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS