ΑρχικήinetΝέα χαρακτηριστικά ασφαλείας από την TeamViewer

Νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας από την TeamViewer

Η TeamViewer ανακοίνωσε δύο νέα χαρακτηριστικά σήμερα, με σκοπό την ενίσχυση της ασφάλειας της εφαρμογής μετά από τις φήμες που ήθελαν την εταιρεία να έχει παραβιαστεί. Οι φήμες ξεκίνησαν μετά από μια επίθεση DDoS στους servers της εταιρείας, κατά την οποία πολλοί χρήστες παραπονέθηκαν ότι οι συσκευές τους παραβιάστηκαν.

Τα δύο νέα χαρακτηριστικά ονομάζεται Γνωστές συσκευές και ακεραιότητα δεδομένων ή Trusted Devices και Data Integrity αντίστοιχα. Η εταιρεία αναφέρει ότι το πρώτο χαρακτηριστικό έχει σχεδιαστεί ειδικά για να αποτρέψει κάθε εισβολέα να αποκτήσει πρόσβαση σε συσκευές.teamviewer

Οι αξιόπιστες συσκευές ή Trusted Devices λειτουργούν με την παρακολούθηση του λογαριασμού του χρήστη. Όταν ο χρήστης χρησιμοποιεί μια νέα συσκευή για να συνδεθεί στο λογαριασμό του TeamViewer, πριν του χορηγηθεί πρόσβαση, θα πρέπει να κάνει κλικ σε ένα σύνδεσμο επικύρωσης που έλαβε σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το μήνυμα φυσικά αποστέλλεται στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του κατόχου του λογαριασμού.

Εάν κάποιος hacker έχει παραβιάσει τον λογαριασμό του TeamViewer ενός χρήστη, θα πρέπει να έχει πρόσβαση και στο e-mail του, προκειμένου να συνδεθεί στο λογαριασμό του θύματος.

Το δεύτερο χαρακτηριστικό τώρα που ονομάζεται Ακεραιότητα δεδομένων ή Data Integrity, παρακολουθεί τη δραστηριότητα του λογαριασμού του χρήστη.

Εάν το σύστημα της ΤeamViewer ανιχνεύει κάποια ασυνήθιστη συμπεριφορά, όπως συνδέσεις από μια νέα τοποθεσία, η υπηρεσία Data Integrity αναγκάζει την επαναφορά κωδικού πρόσβασης. Ο χρήστης θα πρέπει στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει και πάλι το λογαριασμό e-mail του, να ακολουθήσει τις οδηγίες για να ορίσει ένα νέο κωδικό πρόσβασης.

Η εταιρεία έχει ήδη αναπτύξει τα νέα χαρακτηριστικά.

Όσο για την εικαζόμενη παραβίαση της ασφάλειας, η ΤeamViewer αναφέρει ότι δεν συνέβη τίποτα. Η εταιρεία ναι μεν παραδέχτηκε την επίθεση DDoS αλλά αναφέρει ότι οι hackers δεν εισέβαλαν στα συστήματά της.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS