ΑρχικήinetGoogle: HTTPS από προεπιλογή σε όλα τα blogs του Blogger

Google: HTTPS από προεπιλογή σε όλα τα blogs του Blogger

Η Google ανακοίνωσε την πειραματική υποστήριξη HTTPS στο Blogger (Blogspot) τον περασμένο Σεπτέμβριο. Μια σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει ότι οι δοκιμές πήγαν καλά και έτσι το πρωτόκολλο έρχεται σαν προεπιλογή για όλα τα blogs των χρηστών της πλατφόρμας.blogger HTTPS

Ήδη από τον Σεπτέμβριο, η εταιρεία είχε προσθέσει μια ρύθμιση στη διαχείριση του Blogger που επέτρεπε στους χρήστες να ενεργοποιήσουν τις συνδέσεις ασφαλείας ΗTTPS στα blogs τους.

 

Αυτή η ρύθμιση δεν υπάρχει πλέον καθώς το χαρακτηριστικό ισχύει από προεπιλογή σε όλα τα blogs. Στη θέση της ρύθμισης που αφαιρέθηκε υπάρχει μια νέα επιλογή που αναφέρεται σαν “ΗTTPS ανακατεύθυνση.”https

Αυτή η επιλογή, αν ενεργοποιηθεί, θα ανακατευθύνει αυτόματα όλους τους επισκέπτες των blogs σε ΗTTPS URL, αντί των συνδέσεων HTTP.

Αυτή η ανακατεύθυνση λειτουργεί αυτόματα, και οι χρήστες που κάνουν κλικ σε συνδέσμους που υπάρχουν δημοσιευμένες σε κοινωνικά δίκτυα ή άλλες σελίδες θα μεταφέρονται αυτόματα σε ασφαλείς συνδέσεις HTTPS, χωρίς να χρειάζεται να κάνετε τίποτα.

Τον Σεπτέμβριο, με τις πρώτες δοκιμές παρατηρήθηκαν σφάλματα στα blogs που χρησιμοποιούν subdomain, όπως το username.blogspot.com, και όχι στα blogs που λειτουργούν με προσαρμοσμένα domains, όπως το userdomain.com.

Το σφάλμα ήταν γνωστό σαν «μεικτό περιεχόμενο” και σύμφωνα με την Google ορισμένα blogs που λειτουργούν με subdomains είναι πιθανό να συναντήσουν παρόμοια σφάλματα.

 

Έτσι δημιούργησε ένα εργαλείο που θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε τα λάθη μικτού περιεχομένου, και να διορθώσετε τις ιστοσελίδες σας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS