ΑρχικήinetEdward Snowden παραμύθι το iPhone του San Bernadino

Edward Snowden παραμύθι το iPhone του San Bernadino

Μιλώντας στο συνέδριο “Σχέδιο για τη Δημοκρατία” ή ‘Blueprint for Democracy’ του Common Cause, ο Edward Snowden μίλησε για την επιτήρηση, τις προσωπικές ελευθερίες και φυσικά, για το iPhone του San Bernadino.Edward Snowden

“Το FBI αναφέρει ότι η Apple έχει τα “αποκλειστική τεχνικά μέσα” για να ξεκλειδώσει το τηλέφωνο,” δήλωσε ο Edward Snowden. “Με σεβασμό, αυτά είναι βλακείες” ή για να δώσουμε την ακριβή έκφραση “Respectfully, that’s bullshit.”

Ο Edward Snowden δημοσίευσε λίγο αργότερα στο twitter:

Το link θα σας οδηγήσει σε ένα απόσπασμα του Daniel Kahn Gillmor της Αμερικανικής Ένωσης Πολιτικών Ελευθεριών που αναλύει καλύτερα το αίτημα του FBI ότι απαιτεί συνδρομή της Apple για να παρακάμψει το χαρακτηριστικό της “αυτό-διαγραφής”.

Ο Gillmor δεν είναι η μόνος. Ο ερευνητής ασφαλείας του iOS ερευνητής Jonathan Zdziarski δημοσίευσε ένα απόσπασμα την περασμένη εβδομάδα που περιγράφει λεπτομερώς τα λάθη του FBI στην υπόθεση του San Bernadino.

Πιο συγκεκριμένα, η αλλαγή του κωδικού πρόσβασης στο iCloud που εμπόδισε το FBI να ανακτήσει ένα μη κρυπτογραφημένο αντίγραφο ασφαλείας του iCloud απευθείας από τους servers της Apple.

Στην πραγματικότητα, οι ερευνητές ασφάλειας έχουν ήδη προτείνει και μερικούς άλλους τρόπους που το FBI θα μπορούσε να παραβιάσει το κρυπτογραφημένο iPhone.

Αυτές οι μέθοδοι είναι δαπανηρές, χρονοβόρες και μερικές θα μπορούσαν τελικά να οδηγήσουν σε φυσική καταστροφή της μνήμης της συσκευής, αλλά θα μπορούσαν να φέρουν αποτελέσματα. Κανένας δεν αναφέρθηκε σε εναλλακτικές λύσεις κατά ακρόαση από το Κογκρέσο την περασμένη εβδομάδα, όταν ο διευθυντής του FBI James Comey υποστήριξε ότι το FBI δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στα δεδομένα χωρίς τη βοήθεια της Apple.

Εκτός όμως από τα δαπανηρά και επικίνδυνα hacks, η CIA είναι άλλη μια εναλλακτική λύση. Βέβαια η CIA δεν αναφέρεται ποτέ σε τέτοιες συνομιλίες, αλλά είναι η ίδια υπηρεσία που προσπαθήσει να σπάσει τις συσκευές της Apple για σχεδόν μια δεκαετία.

Το iPhone του San Bernardino είναι μια πρόφαση καθώς η εστίαση της μεγάλης εικόνας μετατοπίζεται στις δημόσιες συζητήσεις που δημιούργησε. Φαίνεται ότι από την πίσω πόρτα το FBI επιθυμεί στην πραγματικότητα μια νέα νομοθεσία, και όχι το iPhone του τρομοκράτη.

https://theintercept.com/2016/03/08/snowden-fbi-claim-that-only-apple-can-unlock-phone-is-bullshit/

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS