ΑρχικήinetΟι περισσότερες ευπάθειες των Windows αφορούν δικαιώματα διαχειριστή

Οι περισσότερες ευπάθειες των Windows αφορούν δικαιώματα διαχειριστή

Οι περισσότερες ευπάθειες ασφαλείας που επηρέασαν τα Windows πέρυσι θα μπορούσαν να έχουν μετριαστεί στις περισσότερες περιπτώσεις με την άρση της πρόσβασης σε δικαιώματα διαχειριστή, σύμφωνα με μια νέα δημοσίευση.microsoft Windows vulnerabilities report

Η έρευνα, δημοσιεύθηκε την Πέμπτη από την εταιρεία ασφαλείας Avecto και ανέφερε ότι το 85% συνολικά των κρίσιμων ελαττωμάτων που επηρεάζουν το λειτουργικό σύστημα της Microsoft θα μπορούσε να είχε σταματήσει άμεσα, εμποδίζοντας την εξάπλωση τους στα αρχεία του συστήματος.windows-flaws

Οι λογαριασμοί του διαχειριστή υπάρχουν συχνά στους υπολογιστές των οικιακών καταναλωτών, επειδή δίνουν στους χρήστες πρόσβαση σε ότι υπάρχει στον σύστημα.

Όμως το κακόβουλο λογισμικό, που το γνωρίζει αυτό, χτυπάει, αναζητώντας τους λογαριασμούς των διαχειριστών για να αποκτήσει όσα περισσότερα προνόμια μπορεί. Έτσι το κακόβουλο λογισμικό ή ο hacker μπορεί να τροποποιήσει αρχεία του πυρήνα των Windows, και να κλέψει ή να καταστρέψει ότι δεδομένα επιθυμεί.

Πολλές επιχειρήσεις διαθέτουν συστήματα των Windοws στους εργαζομένους τους με περιορισμένο επίπεδο πρόσβασης, κάτι το οποία μειώνει την εξάπλωση του κακόβουλου λογισμικού ή την φουλ πρόσβαση στους hackers.

Η έκθεση αναφέρει ότι η αφαίρεση των δικαιωμάτων διαχειριστή θα μπορούσε να είχε μετριάσει περισσότερο από το 99 τοις εκατό των ευπαθειων που επηρεάζουν τον Internet Explorer, και το 82 τοις εκατό του συνόλου των τρωτών σημείων του Office.

Η εταιρεία στην έρευνά της ανέλυσε το σύνολο των τρωτών που καταγράφονται στις μηνιαίες ενημερωμένες εκδόσεις ασφαλείας της Microsoft, που κυκλοφορούν με το Patch της Τρίτης, για να ανακαλύψει ότι οι λογαριασμούς των Windows που δεν επηρεάστηκαν από τις ευπάθειες “έχουν ρυθμιστεί να έχουν λιγότερα δικαιώματα των χρηστών στο σύστημα.”

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS