ΑρχικήinetΣυνεργασία Google και Ford για την κατασκευή Self-Driving Cars

Συνεργασία Google και Ford για την κατασκευή Self-Driving Cars

Η Google φέρεται να έχει επιλέξει την Ford για να την βοηθήσει στην κατασκευή ενός πρωτότυπου αυτο-οδηγούμενου οχήματος, σύμφωνα με το Yahoo Auto.google self driving car

Στη συμφωνία, που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, η Google θα παρέχει το λογισμικό, ενώ η Ford θα προσφέρει το ανθρώπινο δυναμικό και τα εργοστάσια της για την κατασκευή αυτοκινήτων.

Η Gοogle δήλωνε πάντα ότι αναζητεί συνεργάτες. Το λογισμικό που έχει αναπτύξει έχει δοκιμαστεί σε αρκετά αυτοκίνητα από εταιρείες όπως τις: Lexus, Audi και αρκετά μοντέλα της Toyota . Από την αρχή, η Gοogle έδειξε να ενδιαφέρονται περισσότερο για την ανάπτυξη του AI λογισμικού, παρά την κατασκευή των αυτοκινήτων.

Έτσι με την επερχόμενη συμφωνία, η Google θα αναλάβει αναπόσπαστη πια την βελτίωση του λογισμικού αυτόματης οδήγησης και η Ford την κατασκευή των οχημάτων.

Να αναφέρουμε ότι η Gοogle δοκιμάζει αυτό-οδηγούμενα οχήματα για πολλά χρόνια, στη Καλιφόρνια και το Τέξας, τα οποία έχουν ήδη διανύσει περισσότερα από 1,3 εκατομμύρια μίλια. Η Gοogle μέχρι έχει σήμερα διαθέτει 53 αυτο-οδηγούμενα πρωτότυπα αυτοκίνητα.

Η συμφωνία μεταξύ της Goοgle και της Ford φαίνεται έχει νόημα, λόγω των τεσσάρων δεσμών μεταξύ των δύο εταιριών: 1. ο επικεφαλής του project της Goοgle, ο John Krafcik, εργάστηκε στη Ford για 14 χρόνια,
2. ο πρώην CEO της Ford, Alan Mulally συμμετείχε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Goοgle πέρυσι,
3. η Roush Industries, η εταιρεία που κατασκευάζει τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιεί η Goοgle είναι προμηθευτής και της Ford,
και 4. οι περισσότεροι από τους υπαλλήλους της Goοgle στο project με τα αυτοδηγούμενα οχήματα εργάστηκαν και στη Ford.

Εν τω μεταξύ, πηγές εκ των έσω αναφέρουν ότι τα αυτο-οδηγούμενα οχήματα θα χρησιμοποιηθούν για αρχή σαν ταξί που δεν χρειάζονται οδηγό σε μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ.

Η συνεργασία της Goοgle-Ford αναμένεται να ανακοινωθεί στο Consumer Electronics Show τον Ιανουάριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Las Vegas.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS