ΑρχικήinetΧάρτες της Toyota που θυμίζουν ένα realtime Google Street View

Χάρτες της Toyota που θυμίζουν ένα realtime Google Street View

Η Tesla μπορεί να χρησιμοποιεί Model S αυτοκίνητα για να φτιάξει τους χάρτες GPS, αλλά η Toyota είναι έτοιμη να βγάλει ένα πραγματικό realtime Google Street View.

Η Τoyota ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα παρουσιάσει ένα νέο σύστημα χαρτογράφησης «υψηλής ακρίβειας» στο Consumer Electronic Show τον επόμενου μήνα. Το σύστημα χαρτογράφησης θα αξιοποιεί τις υψηλής ευκρίνειας ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές – σε συνδυασμό με τις μονάδες GPS – που είναι ήδη ενσωματωμένες σε αμέτρητα οχήματα που βρίσκονται στο δρόμο σήμερα.

Χάρτες της Toyota που θυμίζουν ένα realtime Google Street View

Τα δεδομένα βίντεο και GPS συλλέγονται στα κέντρα δεδομένων της Τoyota, “όπου αυτόματα ενώνονται, διορθώνονται και να ενημερώνονται για τη δημιουργία οδικών χαρτών υψηλής ακρίβειας που καλύπτουν μια μεγάλη περιοχή,” σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Τoyota.

Η Toyota παράγει τους εν λόγω συνεχώς ενημερωμένους και λεπτομερείς οπτικούς χάρτες για τα αυτο-οδηγούμενα (self-driving) αυτοκίνητα επειδή τα αυτόνομα οχήματα θα πρέπει να γνωρίζουν τις οδικές συνθήκες, τη ροή της κυκλοφορίας και  τις πινακίδες κυκλοφορίας. Και αν τα αυτοκίνητα ξέρουν αυτά τα πράγματα πριν να ακόμα τα αντιμετωπίσουν – ακόμα καλύτερα.

Πολλοί από τους υψηλής ευκρίνειας χάρτες που υπάρχουν σήμερα είναι ξεπερασμένοι και σπάνια ενημερώνονται, γεγονός που θα  άφηνε το self-driving Toyota σας στη μοίρα του. Ένας συνεχώς ενημερωμένος χάρτης θα αποτρέψετε αυτό από το να συμβεί κάποια στιγμή στο μέλλον.

Παρόλο που η Toyota θα περιορίσει αρχικά την εν λόγω υψηλής ακρίβειας συλλογή δεδομένων χαρτογράφησης για την ταχεία κυκλοφορία, ελπίζει να επεκταθεί και σε κανονικούς δρόμους στο μέλλον.

Όταν αυτό συμβεί, οι εν λόγω χάρτες σε πραγματικό χρόνο θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να βρείτε μια θέση στάθμευσης με ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο. Φανταστείτε το αυτοκίνητό σας να λέει “μια θέση, μόλις άνοιξε στον πρώτο παράδρομο”, μόλις λάβει το σήμα από το cloud. Μπορείτε να καταλάβετε για τι ακριβώς μιλάμε. Αυτή η τεχνολογία θα έχει τεράστιες εφαρμογές και ίσως κάποιες από αυτές δεν τις έχουμε καν φανταστεί ακόμα.

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=56RNDP3hD-8″ width=”580″ height=”380″]

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS