ΑρχικήinetΗ μικρότερη inkjet έγχρωμη φωτογραφία στο κόσμο

Η μικρότερη inkjet έγχρωμη φωτογραφία στο κόσμο

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτό που βλέπετε εδώ είναι η μικρότερη inkjet έγχρωμη φωτογραφία που τυπώθηκε ποτέ. Είναι τόσο μικρή που είναι αόρατη με γυμνό μάτι. Θα χρειαστείτε ένα μικροσκόπιο για να την δείτε.

smallestphoto inkjet

Η inkjet εκτυπωμένη φωτογραφία δείχνει ψάρια κλόουν να τριγυρνούν γύρω από μία θάλασσα ανεμώνη που είναι και το σπίτι τους. Η φωτογραφία παράχθηκε από ερευνητές στο ETH της Ζυρίχης.

Χρησιμοποιώντας μια πρωτοποριακή τεχνολογία που ονομάζεται 3D NanoDrip που εφευρέθηκε στο πανεπιστήμιο, η ομάδα ήταν σε θέση να εκτυπώσει τη φωτογραφία διαστάσεων 80 × 115 μικρομέτρων (μικρόμετρα = χιλιοστά χιλιοστού), ή περίπου 0,0092 τετραγωνικά χιλιοστά.

Το παραπάνω νούμερο είναι ισοδύναμο της διατομής μίας ανθρώπινης τρίχας, ή αν θέλετε ένα pixel σε μια υπερ-υψηλής ανάλυσης Retina οθόνη.

Η κλίμακα αυτή επιτεύχθηκε χάρη σε κάτι που ονομάζεται κβαντικές τελείες (quantum dots = QD), ή νανοσωματίδια που μπορούν να εκπέμπουν φως συγκεκριμένου χρώματος. Η εξαιρετικά μικρή φωτογραφία που προέκυψε έχει χαρακτηριστεί επίσημα στον κόσμο ως η “μικρότερη inkjet εκτυπωμένη έγχρωμη εικόνα” σύμφωνα με Guinness World Records.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS