ΑρχικήsecurityCanon: Η ασφάλεια του Wi-Fi κινδυνεύει κατά την απόρριψη εκτυπωτών inkjet

Canon: Η ασφάλεια του Wi-Fi κινδυνεύει κατά την απόρριψη εκτυπωτών inkjet

Η Canon προειδοποιεί τους χρήστες οικιακών και επαγγελματικών εκτυπωτών inkjet μεγάλου μεγέθους, σχετικά με τις αποθηκευμένες ρυθμίσεις σύνδεσης Wi-Fi στη μνήμη των συσκευών. Δυστυχώς, αυτές οι ρυθμίσεις δεν διαγράφονται όπως θα έπρεπε κατά τη διαδικασία απόρριψης, δίνοντας τη δυνατότητα σε τρίτους να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα τους.

Δείτε επίσης: Nikon και Canon σταματούν την ανάπτυξη DSLR cameras!

Canon

Αυτό το σφάλμα θα μπορούσε να δημιουργήσει κίνδυνο για την ασφάλεια και το απόρρητο των επηρεαζόμενων χρηστών, αν η μνήμη του εκτυπωτή ανακαλυφθεί από τεχνικούς επισκευής, προσωρινούς χρήστες ή μελλοντικούς αγοραστές των συσκευών, επιτρέποντας τους να αποκτήσουν τις λεπτομέρειες σύνδεσης για το δίκτυο Wi-Fi σας.

Οι πληροφορίες που αποθηκεύονται σε έναν εκτυπωτή Canon διαφέρουν ανάλογα με το μοντέλο και τη διαμόρφωση. Συνήθως περιλαμβάνουν τα εξής: το SSID του δικτύου, τον κωδικό πρόσβασης, τον τύπο του δικτύου (WPA3, WEP κ.λπ.), την εκχωρημένη διεύθυνση IP, τη διεύθυνση MAC και το προφίλ του δικτύου.

Η αποκάλυψη αυτών των ευαίσθητων πληροφοριών σύνδεσης Wi-Fi θα μπορούσε να διευκολύνει έναν κακόβουλο τρίτο να αποκτήσει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο δίκτυο ενός χρήστη του εκτυπωτή Canon. Από εκεί, ο εισβολέας μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε κοινόχρηστους πόρους, να κλέψει δεδομένα ή να εξαπολύσει άλλες επιθέσεις που παραβιάζουν το απόρρητο, εκμεταλλευόμενος ευπάθειες στην ασφάλεια.

Η λίστα των εκτυπωτών της Canon που επηρεάζονται από αυτήν την πρόβλεψη είναι αρκετά εκτενής και περιλαμβάνει 196 μοντέλα εκτυπωτών inkjet, επαγγελματικού inkjet και μεγάλου μεγέθους από τις σειρές E, G, GX, iB, iP, MB, MG, MX, PRO, TR, TS και XK. Ο προμηθευτής δημοσίευσε ένα ειδικό έγγραφο προκειμένου να βοηθήσει τους χρήστες να ελέγξουν εάν το πρόβλημα διατήρησης δεδομένων επηρεάζει τα μοντέλα των εκτυπωτών τους.

Δείτε ακόμα: Οι εκτυπωτές Canon βλέπουν το μελάνι Canon ως ψεύτικο λόγω της έλλειψης τσιπ

inkjet

Η Canon συνιστά στους ιδιοκτήτες επηρεαζόμενων εκτυπωτών να εκκαθαρίσουν πρώτα τις ρυθμίσεις Wi-Fi τους πριν κάποιος τρίτος αποκτήσει πρόσβαση στον εκτυπωτή, που μπορεί να συμβεί όταν επισκευάζετε τη συσκευή ή την παραχωρείτε/πωλείτε σε άλλο άτομο.

Η συμβουλή ασφαλείας παρέχει τις ακόλουθες οδηγίες σχετικά με την εκκαθάριση των ρυθμίσεων Wi-FI:

  • Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων (Επαναφορά ρυθμίσεων ‐> Επαναφορά όλων)
  • Ενεργοποιήστε το ασύρματο LAN
  • Επαναφέρετε όλες τις ρυθμίσεις άλλη μια φορά

Για μοντέλα που δεν διαθέτουν τη λειτουργία “Επαναφορά όλων” στο μενού ρυθμίσεων, συνιστάται στους χρήστες να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

  • Επαναφέρετε τις ρυθμίσεις LAN
  • Ενεργοποιήστε το ασύρματο LAN
  • Επαναφέρετε τις ρυθμίσεις LAN για άλλη μια φορά

Εάν αυτές οι οδηγίες δεν ισχύουν για το μοντέλο του εκτυπωτή σας, η Canon συνιστά να ανατρέξετε στο εγχειρίδιο λειτουργίας που συνοδεύει τη συσκευή σας. Ένα ακόμα αποτελεσματικό μέτρο ασφαλείας θα ήταν να διατηρείτε τους εκτυπωτές απομονωμένους σε δίκτυα ξεχωριστά από τα πολύτιμα δεδομένα σας. Έτσι, ακόμα κι αν το δίκτυο παραβιαστεί, οι εισβολείς δεν θα μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε σημαντικές συσκευές.

Τέλος, εκτελέστε τις διαθέσιμες ενημερώσεις του λογισμικού για το μοντέλο του εκτυπωτή σας και απενεργοποιήστε υπηρεσίες όπως η εκτύπωση στο cloud ή οι απομακρυσμένες διεπαφές διαχείρισης, εάν δεν είναι απαραίτητες.

Δείτε επίσης: Ξεκλειδώστε smartphones με έναν Inkjet εκτυπωτή

Η Canon είναι μια παγκοσμίως αναγνωρισμένη εταιρεία που έχει αφήσει το στίγμα της στον τομέα της φωτογραφίας, της εκτύπωσης και της οπτικής τεχνολογίας. Η αφοσίωσή της στην καινοτομία και η δέσμευσή της για την ποιότητα την έχουν καταστήσει τον απόλυτο ηγέτη στον τομέα της. Παρόλα αυτά, οι πιθανοί κίνδυνοι ασφαλείας που έχουν εμφανιστεί σε εκτυπωτές inkjet της Canon δείχνουν ότι δεν υπάρχει τέλειο προϊόν. Η Canon ωστόσο, έχει ανταποκριθεί γρήγορα σε αυτό το ζήτημα, επιδεικνύοντας την αφοσίωσή της στην παροχή ασφαλών και αξιόπιστων προϊόντων στους πελάτες της.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS