ΑρχικήinetΧιλιάδες tablets από το Amazon έρχονται με το Trojan Cloudsota

Χιλιάδες tablets από το Amazon έρχονται με το Trojan Cloudsota

Μήπως είστε πελάτης του Amazon; Η εταιρεία ασφάλειας Cheetah Mobile από την Κίνα, ανακάλυψε χιλιάδες μολυσμένα Android tablets που πωλούνται στο Amazon και έρχονται με προ-εγκατεστημένο κακόβουλο λογισμικό.Amazon Trojan Cloudsota

Η εταιρεία ανακάλυψε τη μόλυνση από τα δεδομένα τηλεμετρίας της εφαρμογής της. Μετά από περαιτέρω έρευνα των στοιχείων, εντόπισαν ένα Trojan που ονόμασαν Cloudsota. Σε όλες τις περιπτώσεις, οι πελάτες ανέφεραν ότι αγόρασαν τα tablets από το Amazon.

Όχι συμπτωματικά βέβαια, όλες οι συσκευές είχαν πολύ κακές κριτικές, καθώς πολλοί ανακάλυψαν εφαρμογές που δεν μπορούσαν να αφαιρέσουν, διαφημίσεις popup, και hijacked browsers.

Σύμφωνα με τους αναλυτές malware της Cheetah Mobile, το Cloudsota διανέμεται προ-εγκατεστημένο στα tablets, διαθέτοντας δικαιώματα root και πολύ επιθετική συμπεριφορά.

Το Cloudsota μπορεί να εγκαταστήσει άλλες εφαρμογές (συνήθως κακόβουλο λογισμικό ή adware), να αφαιρέσει εφαρμογές ασφαλείας, να αλλάζει την αρχική σελίδα του προγράμματος περιήγησης, να μεταβάλλει τα αποτελέσματα αναζήτησης του προγράμματος περιήγησης, την ταπετσαρία του tablet, να προβάλλει διαφημίσεις στο animation εκκίνησης, και πολλά άλλα.

Η Cheetah Mobile ανέφερε ότι μέχρι τώρα έχει εντοπίσει 17233 μολυσμένες συσκευές και ότι ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερος καθώς όπως προαναφέρθηκε, είναι σε θέση να αφαιρέσει εφαρμογές ασφάλειας.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν πάνω από 30 διαφορετικές μάρκες tablet που είχαν προ-εγκατεστημένο το Cloudsota, και όλες εξακολουθούν να είναι διαθέσιμες το διαδίκτυο. Στις μάρκες αυτές συμπεριλαμβάνονται εταιρείες όπως τις: Alldaymall Tablet, FUSION5, JEJA 7 Zoll, JYJ 7, Tagital, και Yuntab SZ Wave.

Όλες οι παραπάνω κατασκευαστές είναι από την Κίνα. Η Cheetah Mobile δήλωσε ότι επικοινώνησε με όλους, αλλά καμία από τις εταιρείες δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημά τους για κάποιο σχόλιο.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS