ΑρχικήinetΙταλικός ISP αποσυνδέει χρήστες κατηγορούμενους από το Hollywood για πειρατεία

Ιταλικός ISP αποσυνδέει χρήστες κατηγορούμενους από το Hollywood για πειρατεία

Στούντιο του Hollywood όπως τα MGM, Paramount, Viacom και άλλα, αυξάνουν την πίεση που ασκούν στους πάροχους υπηρεσιών Διαδικτύου σε όλο τον κόσμο, και προφανώς, τουλάχιστον μία υπηρεσία παροχής Internet στην Ιταλία έχει υποκύψει κάτω από την πίεση.

switch hollywood

Η Ιταλική εφημερίδα Repubblica αναφέρει ότι ένας ISP που παρέχει υπηρεσίες Διαδικτύου στη Βόρεια Ιταλία, έχει δεχθεί μεγάλη νομική πίεση από διάφορα στούντιο του Hollywood, για ορισμένους χρήστες του που κατεβάζουν ή μοιράζονται υλικό που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στις νομικές ειδοποιήσεις που έχει παραλάβει ο ISP υπάρχουν αρκετές λεπτομέρειες της παράνομης δραστηριότητας, όπως η διεύθυνση IP του πελάτη, τη στιγμή που έγινε κάθε παράβαση, το υλικό πνευματικής ιδιοκτησίας που εμπλέκεται στη συναλλαγή, ακόμη και έγκυρες υπογραφές ψηφιακού πιστοποιητικού για τον έλεγχο ταυτότητας του αποστολέα ότι πρόκειται δηλαδή για πραγματικό εκπρόσωπο των στούντιο του Hollywood.

Ο ISP είναι τόσο τρομαγμένος από το μέγεθος των νομικών προειδοποιήσεων που έχει παραλάβει που έχει προχωρήσει σε ενημέρωση των πελατών του ότι θα τους διακόψει την σύνδεση αν δεν σταματήσουν την παράνομη συμπεριφορά τους.

Τα email που φεύγουν από τον IPS προς τους πελάτες του αναφέρουν μεταξύ των άλλων:

“Έχουμε λάβει πολλές αναφορές από τους κατόχους υλικών με πνευματικά δικαιώματα ή από πολλαπλές νομικές υπηρεσίες τους (Viacom, Paramount, Metro Goldwyn Mayer και άλλες εταιρείες διανομής) για παράνομη χρήση της σύνδεσής σας. Σας παρακαλούμε να μας απαντήσετε μέσα σε 48 ώρες. Σε περίπτωση αποτυχίας ή κακής απάντησης εκ μέρους σας θα αναγκαστούμε να προχωρήσουμε στον τερματισμό της υπηρεσίας μας”

Τα κινηματογραφικά στούντιο του Hοllywood πρακτικά προσπαθούν να εφαρμόσουν τη δική τους διεθνή εκδοχή της νομοθεσίας των ΗΠΑ, αλλά κάνοντας χρήση φαύλων νομικών απειλών, καθώς υπάρχει έλλειψη τοπικής νομοθεσίας που να δίνει κάποιο φταίξιμο στον ISP μαζί με τον χρήστη.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, οι χρήστες που κινούνται στην παράνομη πλευρά του διαδικτύου το πολύ πολύ να αλλάξουν πάροχο, και ο ISP θα καταφέρει να κάνει μόνο ζημιά στη φήμη του, αν εξακολουθήσει να κάνει τον αστυνόμο στους δικηγόρους του Hοllywood.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS