ΑρχικήinetΗ Google διαθέτει το Undo Send σε όλους τους χρήστες του Gmail

Η Google διαθέτει το Undo Send σε όλους τους χρήστες του Gmail

Undo Send επίσημα στο Gmail: Τα emails στέλνονται αυτόματα με το που πατήσετε το κουμπί αποστολής μετά τη σύνταξη τους. Μόλις φύγουν, δεν υπάρχει τρόπος να ανατρέψτε την αποστολή κάτι το οποίο καμιά φορά μπορεί να είναι πρόβλημα.Gmail Undo Send

Για παράδειγμα, αν μετά την αποστολή παρατηρήσετε ότι έχετε προσθέσει λάθος παραλήπτες, ή στείλατε το email ενώ ήσασταν θυμωμένος-θυμωμένη, ή επειδή χρησιμοποιήσατε λάθος λογαριασμό, ή επειδή ανακαλύψατε κατόπιν εορτής ότι είχατε πάρα πολλά ορθογραφικά λάθη.

Η Google παρουσίασε σήμερα το νέο χαρακτηριστικό “undo send” στο web interface του Gmail. Το νέο χαρακτηριστικό θα κρατάει το e-mail στους διακομιστές της Google για ένα μικρό χρονικό διάστημα πριν φύγει και εξαφανιστεί προς τον καθορισμένο προορισμό του.

Το χαρακτηριστικό ξεκίνησε σαν πείραμα και για να το ενεργοποιήσετε θα έπρεπε να το κάνετε από το τμήμα των εργαστηρίων (labs) στις ρυθμίσεις του Gmail.

Σήμερα όμως αν ελέγξετε τις ρυθμίσεις του Gmail σας, θα παρατηρήσετε ότι η νέα λειτουργία έχει προστεθεί πλήρως στο Gmail.(*)

H νέα λειτουργία πρέπει να ενεργοποιηθεί και λειτουργεί λίγο πολύ όπως το πειραματικό χαρακτηριστικό.

Για την ενεργοποίηση θα πρέπει να ακολουθήσετε το παρακάτω link:

https://mail.google.com/mail/u/0/?pli=1#settings/general

Στο “Αναίρεση Αποστολής” ή “Undo Send” επιλέξτε το πλαίσιο “Ενεργοποίηση Αναίρεσης Αποστολής” .  Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε την περίοδο ακύρωσης. Η προεπιλογή είναι στα 10 δευτερόλεπτα αλλά μπορείτε να το αλλάξετε από 5 μέχρι και 30 δευτερόλεπτα.

Μετά την αποθήκευση των ρυθμίσεων, κάθε φορά που θα στέλνετε e-mail, στην κοινοποίηση  “Το μήνυμά σας έχει σταλεί.” θα υπάρχει και η επιλογή ” Αναίρεση.”

(*) Αν δεν βλέπετε ακόμα το νέο χαρακτηριστικό, κάντε λίγο υπομονή μέχρι να ενημερωθούν οι servers της Google.

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS