ΑρχικήinetCracking Cortana περάστε το Cortana σε Android

Cracking Cortana περάστε το Cortana σε Android

Μια ομάδα hackers από Ιταλία που αυτοαποκαλούνται OrangeSec ισχυρίζονται ότι κατάφεραν να εφαρμόσουν την ψηφιακή βοηθό Cortana της Microsoft στο Android. Οι ίδιοι ονόμασαν το έργο τους “Portaña” ή “ported” στα Αγγλικά, από την μεταφορά από την πλατφόρμα της Microsoft την πλατφόρμα του Android.Cortana

Υπάρχουν όμως ορισμένοι περιορισμοί. Το Portaña προφανώς μιλάει μόνο στα ιταλικά. Επίσης, δεν μπορεί να δουλέψει offline και ο λόγος είναι γιατί το Portaña προφανώς χρειάζεται να επικοινωνήσει με τους διακομιστές της Microsoft.

Οι hackers δεν μπόρεσαν να αναδημιουργήσουν όλα τα χαρακτηριστικά της ψηφιακής βοηθού, αλλά φαίνεται και απο το παρακάτω βίντεο ότι κατάφεραν να δανειστούν ορισμένα από αυτά.

Έτσι το Portaña δεν μπορεί να διασυνδεθεί και να ενοποιηθεί απόλυτα με το Android έχοντας όλα του τα χαρακτηριστικά, όπως τα έχει το Cortana ατο Windows Phone.

Η ομάδα OrangeSec απλώς πείραξε το backend του Cοrtana για να δημιουργήσει μια βασική, αλλά λειτουργική, βοηθό στο Android. Με άλλα λόγια, το Portaña είναι αρκετά διασκεδαστικό, αλλά δεν είναι Cortana.

Η ομάδα θα μπορούσε να προσπαθήσει να επεκτείνει το σύνολο των χαρακτηριστικών του Portaña, αλλά φαίνεται ότι είναι περισσότερο μια δημιουργία από fan που περιμένουν με ανυπομονησία την επίσημη κυκλοφορία του.
Ήθελαν απλά να δείξουν τι είναι δυνατό με μια μικρή παρέμβαση, χωρίς να προσπαθήσουν να ανταγωνιστούν την εταιρεία.

Κατά καιρούς κυκλοφορούν φήμες που θέλουν την Microsoft να σχεδιάζει να φέρει Cοrtana σε πλατφόρμες τρίτων, ιδίως στο Android και στο iOS. Η εταιρεία δεν έχει επιβεβαιώσει ούτε έχει διαψεύσει καμία από τις φήμες.

Δείτε το βίντεο παρουσίασης της δουλειάς των OrangeSec

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS