ΑρχικήsecurityΜήνυση στο Facebook για εκμετάλλευση προσωπικών δεδομένων

Μήνυση στο Facebook για εκμετάλλευση προσωπικών δεδομένων

Οι μηνύσεις στο Facebook φαίνεται να έχουν γίνει μόδα. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι εναντιώνονται στο μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο αντιδρώντας στην ανεξέλεγκτη εκμετάλλευση των προσωπικών τους δεδομένων.

Ένας 26-χρονος δικηγόρος από την Αυστρία, μαζί με άλλα 25.000 μέλη του κοινωνικού δικτύου, κατέθεσαν μήνυση εναντίον του Facebook αυτή την εβδομάδα στο Εμπορικό Δικαστήριο της Βιέννης. facebook court

Ο Αυστριακός Max Schrems, θα αντιμετωπίσει το Facebοok στο δικαστήριο, για τον τρόπο που συλλέγει και χρησιμοποιεί τα δεδομένα των χρηστών του. Επίσης η μήνυση αναφέρει και τον τρόπο που χρησιμοποιεί το κοινωνικό δίκτυο το κουμπί Like για να παρακολουθεί τις επιλογές των μελών του, όπως αναφέρει το BBC.

Η κατηγορίες που περιέχονται στη μήνυση, αναφέρουν επίσης ότι το Facebook έχει εμπλακεί στο πρόγραμμα επιτήρησης Prism της NSA το 2007, όπως αποκαλύφθηκε από τον Edward Snowden το 2013.

Οι ενάγοντες απαιτούν 500 ευρώ για κάθε ένα δεδομένο έχει συλλεχθεί από την εταιρεία χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Όμως όπως αναφέρει ο Max Schrems τα χρήματα δεν είναι ο μοναδικός λόγος που τον έκανε να προσφύγει στο δικαστήριο.

Δήλωσε ότι θέλει να θέσει τέλος μια για πάντα στην επιτήρηση της μάζας από το Facebοok και να βεβαιωθεί ότι τα δεδομένα των πολιτών είναι απολύτως ασφαλή.

“Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός θεμάτων στην αγωγή και ελπίζουμε να τα κερδίσουμε όλα σε μια υπόθεση ορόσημο εναντίον των αμερικανικών υπηρεσιών συλλογής δεδομένων. ”

Ο Αυστριακός ξεκίνησε αυτό τον αγώνα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, καθώς όταν σπούδαζε στο εξωτερικό (για κάποιο χρονικό διάστημα σε πανεπιστήμιο της Silicon Valley) ενοχλήθηκε πάρα πολύ από το γεγονός ότι “το πιστεύω της Silicon Valley είναι ότι μπορεί να κάνει οτιδήποτε θέλει στην Ευρώπη.”

Το Facebook δεν έχει σχολιάσει το θέμα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS