ΑρχικήUpdatesOffice Lens για Android και iOS

Office Lens για Android και iOS

Μία από τις καλύτερες και πιο δημοφιλείς εφαρμογές σάρωσης, η Office Lens, είναι από σήμερα διαθέσιμη για την πλατφόρμα του iOS με μια preview έκδοση αλλά και για τη πλατφόρμα του Android. Μέχρι και σήμερα η εφαρμογή ήταν διαθέσιμη μόνο για τα Windows Phones. Η εφαρμογή Office Lens επιτρέπει στους χρήστες να σαρώσουν έγγραφα, πίνακες, και άλλα και να τα αποθηκεύσουν στο OneNote και στο OneDrive. Μια δημοσίευση στο blog του Office περιγράφει μερικά από τα χαρακτηριστικά της εφαρμογής Office Lens που όπως προαναφέραμε θα είναι διαθέσιμα για τις πλατφόρμες Android και iOS:office lens

  • Αναγνωρίζει τις γωνίες ενός εγγράφου και τις περικόπτει αυτόματα. Ενισχύει και καθαρίζει την εικόνα.
  • Προσδιορίζει το τυπωμένο κείμενο με οπτική αναγνώριση χαρακτήρων (OCR), έτσι ώστε να μπορείτε να αναζητήσετε με μια λέξη κλειδί την εικόνα στο OneNote ή στο OneDrive.
  • Μετατρέπει τις εικόνες των εγγράφων σε αρχεία txt και τους πίνακες σε έγγραφα του Word, παρουσιάσεις του PowerPoint , αλλά και αρχεία PDF για εύκολη επεξεργασία με την επαναδιαμόρφωση τους (δείτε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ).
  • Αποτυπώνει επαγγελματικές κάρτες και δημιουργεί επαφές που μπορείτε να προσθέσετε στο τηλέφωνό σας.
  • Εισάγει εικόνες στο OneNote ή στο OneDrive σε μορφές DOCX, PPTX, JPG ή PDF και σας δίνει επιλογές για αποθήκευση, εξαγωγής και μοιράσματος της εικόνας.

Για να κατεβάσετε την preview έκδοση για το Android μπορείτε απλώς κάνετε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο αλλά και στο πλαίσιο “join community”, για να μπορέσετε να το δοκιμάσετε σαν επίσημος tester της Microsoft.

Σύμφωνα με  τη δημοσίευση του Office blog, τα χαρακτηριστικά της εφαρμογής του Android είναι παρόμοια με εκείνα της εφαρμογής για το iOS.

Δεν ήταν υπερβολή να πούμε ότι το Office Lens ενισχύει και καθαρίζει τις εικόνες. Μερικές φορές  το Office Lens συλλαμβάνει και αποτυπώνει τις εικόνες καθιστώντας ευκολότερη την ανάγνωση τους ακόμα και από το αρχικό έγγραφο σάρωσης.

Η ενσωμάτωση βέβαια της εφαρμογής με το OneNote το Office και το OneDrive φαίνεται να είναι εξαιρετικά χρήσιμη.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS