ΑρχικήinetApple, Microsoft, Facebook, Google, Yahoo! vs Patriot Act

Apple, Microsoft, Facebook, Google, Yahoo! vs Patriot Act

Η Apple, Microsoft, Facebook, Google, Yahoo! – και πολλοί, πολλοί άλλοι ετοιμάζουν μια κίνηση διαμαρτυρίας για το νόμο (Patriot Act) που επιτρέπει τη μαζική ψηφιακή επιτήρηση, τον προσεχή Μάιο.Patriot Act

“Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από τότε οι πρώτες ειδήσεις αποκάλυψαν το πεδίο εφαρμογής της επιτήρησης και τη μαζική συλλογή από τις Ηνωμένες Πολιτείες,” αναφέρει η ομάδα έγραψε σε μια ανοικτή επιστολή [PDF] προς τον Πρόεδρο Obama, τους ηγέτες του Κογκρέσου, για τον επικεφαλής της NSA και Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

“Τώρα είναι η ώρα να αναλάβετε ουσιαστικές νομοθετικές μεταρρυθμίσεις για τα προγράμματα επιτήρησης της χώρας που θα διατηρούν την εθνική ασφάλεια, διατηρώντας παράλληλα και την προστασία της ιδιωτικής ζωής, τη διαφάνεια και την υπευθυνότητα.”

Και, προφανώς, την πρόληψη μελλοντικών ενοχλητικό τίτλους όπως αυτό και αυτό που εμφανίζεται στο διαδίκτυο.

Η ομάδα προσπαθεί φυσικά να πιέσει όχι μόνο για αλτρουιστικούς λόγους αλλά και γιατί η παγκόσμια κατασκοπεία, αποδεδειγμένα βλάπτει τις επιχειρήσεις τους.

Έτσι στις 31 Μαΐου του τρέχοντος έτους, το τμήμα 215 του νομοσχεδίου λήγει. Το άρθρο 215 είναι το τμήμα του αντιτρομοκρατικού νόμου που χρησιμοποιεί η NSA να δικαιολογήσει τις κατασκοπευτικές δραστηριότητες της και συγκεκριμένα την κατασκοπία και την συλλογή των τηλεφωνικών μεταδεδομένων.

Η ομάδα πιέζει ώστε οι αρχές να αφήσουν το τμήμα 215 του νομοσχεδίου να λήξει την 1η Ιουνίου, χωρίς να το ανανεώσουν. Η ομάδα αναφέρει επίσης ότι εάν αποφασίσουν να ανανεώσουν το επίμαχο νομοσχέδιο, θα πρέπει να απαιτείται έλεγχος από ένα ανεξάρτητο τρίτο μέρος.

Αν ανανεωθεί ο Patriot Act, δεν θα υπάρχει τρόπος περιορισμού της κατασκοπείας που αποκαλύφθηκε από πληροφοριοδότη Edward Snowden. Τι λέτε θα σταματήσουν την NSA;

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS