ΑρχικήinetΨηφίστηκε αθόρυβα το νομοσχέδιο CISA

Ψηφίστηκε αθόρυβα το νομοσχέδιο CISA

Μια επιτροπή της Γερουσίας των ΗΠΑ ενέκρινε τελικά το νομοσχέδιο CISA (παλαιότερα ονομαζόταν Cispa, το οποίο δίνει δικαίωμα στις υπηρεσίες των ΗΠΑ να συλλέγουν τα αρχεία σας από το διαδίκτυο χωρίς να χρειάζονται εντάλματα).

Η συνεδρίαση έγινε κεκλεισμένων των θυρών, την Πέμπτη που μας πέρασε, και η Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας (Senate Intelligence Committee) ψήφισε ήσυχα το επίμαχο νομοσχέδιο, το οποίο διευκολύνει τις επιχειρήσεις να μοιράζονται πληροφορίες των χρηστών τους με κρατικούς φορείς, που αποφεύγουν έτσι την ανάγκη για την έκδοση ενταλμάτων.

Ο γερουσιαστής Ron Wyden, ήταν ο μόνος βουλευτής που καταψήφισε το νέο νομοσχέδιο, δηλώνοντας πως το μέτρο:

“δεν διαθέτει επαρκή μέσα προστασίας για τα δικαιώματα της ιδιωτικής ζωής των Αμερικανών καταναλωτών, και ότι θα έχει περιορισμένο αντίκτυπο στην ασφάλεια των ΗΠΑ στον κυβερνοχώρο.”

Έτσι παρά τις ανησυχίες για την ιδιωτική ζωή, η επιτροπή ψήφισε το νομοσχέδιο επιτρέποντας στις εταιρείες των ΗΠΑ την ανταλλαγή πληροφοριών που είναι σχετικές για τις παραβιάσεις της ασφάλειας με κάθε κυβερνητική υπηρεσία.CISA security

Ο νόμος Cybersecurity Information Sharing Act (CISA) εγκρίθηκε σχεδόν ομόφωνα με 14 θετικούς και 1 αρνητικό ψήφο όπως μεταδίδει το CNET.

“Αυτό το νομοσχέδιο (CISA) είναι εξαιρετικά σημαντικό τόσο για τους οργανισμούς μας που κρατούν τη χώρα ασφαλή, όσο και για τις εταιρείες που κατέχουν εκατομμύρια προσωπικών πληροφοριών των Αμερικανών,” δήλωσε ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Richard Burr, πρόεδρος της επιτροπής.

Η επιτροπή ψήφισε ένα παρόμοιο νομοσχέδιο πέρυσι με 12 θετικούς ψήφους και 3 αρνητικούς, αλλά συνάντησαν αδιέξοδο όταν οι υποστηρικτές της ιδιωτικής ζωής άρχισαν τις αντιδράσεις τους.

Φυσικά η ψήφιση του νομοσχεδίου, συνδέεται άμεσα από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, με την αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων εναντίον επιχειρήσεων και οργανισμών της χώρας. Ο Obama έχει εγκρίνει 14 δισεκατομμύρια δολάρια στην πρόταση του προϋπολογισμού για το 2016 για να ενισχύσει τις προσπάθειες των ΗΠΑ από τέτοιου είδους επιθέσεις. Τον περασμένο μήνα, η κυβέρνηση Obama ανακοίνωσε επίσης τη δημιουργία ενός νέου κυβερνητικού οργανισμού, το Cyber Threat Intelligence Integration Center που θα συλλέγει, θα ταξινομεί θα ενσωματώνει, που θα συνδυάζει όλες τις πληροφορίες από τις διάφορες υπηρεσίες συλλογής πληροφοριών.

Με άλλα λόγια ένα εξειδικευμένο κέντρο που θα συλλέγει πληροφορίες από τις υπηρεσίες που τις συλλέγουν. Θα τις ταξινομεί και θα τις ανακατευθύνει προς κάθε ενδιαφερόμενο. Το μέλλον του διαδικτύου…..

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS