ΑρχικήReviewsIntel Compute Stick Υπολογιστή σε μέγεθος USB το 2015 από την Intel

Intel Compute Stick Υπολογιστή σε μέγεθος USB το 2015 από την Intel

Μια ιδέα που χρηματοδοτήθηκε με επιτυχία από τους χρήστες του Διαδικτύου –δείτε το Kano Computer που βασίζεται στο Rasberry Pi και τρέχει Debian Linux- πρόκειται να υλοποιήσει με τον δικό της τρόπο η Intel.
usb-intel
Το Intel Compute Stick είναι ένας πλήρως λειτουργικός υπολογιστής που μοιάζει με ένα USB stick, συνδέεται μέσω HDMI σε οποιαδήποτε τηλεόραση και τρέχει Windows 8.1 ή Linux βασισμένο σε Ιntel Atom.
Σύμφωνα με την Ιntel, ένας υπολογιστής σε αυτό το μέγεθος και με αυτή την επεξεργαστική ισχύ αρκεί για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες για μια γρήγορη δουλειά, την επικοινωνία μέσω κοινωνικής δικτύωσης, το σέρφινγκ στον Παγκόσμιο Ιστό ή τη λήψη περιεχομένου με τεχνολογία ροής από διάφορες ιντερνετικές υπηρεσίες, όπως εκείνες για την διανομή ταινιών. Το ατού του είναι ότι μπορεί να μετατρέψει οποιαδήποτε τηλεόραση με HDMI σε οθόνη υπολογιστή ή οποιαδήποτε τηλεόραση σε τηλεόραση με δυνατότητα πρόσβασης στο Ίντερνετ, γεγονός που την καθιστά, κατά τι, Smart TV.
Το Intel Compute Stick μπορεί επίσης να εξυπηρετήσει τις ανάγκες μιας μικρής/μεσαίας επιχείρησης αφού επιπλέον θα παρέχεται η δυνατότητα απομακρυσμένης διαχείρισης (Windows Remote Desktop). Επίσης, θεωρείται ιδανικό για κιόσκια πληροφοριών αφού πρόκειται για μια συσκευή plug and play που μπορεί να στέλνει με streaming ή μη, βίντεο σε υψηλή ανάλυση σε οθόνες τοποθετημένες οπουδήποτε.
Το Ιntel Compute Stick αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2015, χωρίς ωστόσο να ορίζει η εταιρεία σαφώς την ημερομηνία. Σε ότι αφορά την τιμή, το Intel Compute Stick λέγεται ότι θα κοστίζει μόλις 150 δολάρια (το Kano έχει αναπτυχθεί με διαφορετική φιλοσοφία και πωλείται αντί 150 ευρώ).
Αν και η ανακοίνωση του Compute Stick έγινε από το βήμα της CES 2015 και στην ιστοσελίδα της Intel αναφέρεται ότι πρόκειται για ένα προϊόν που δεν έχει ακόμα λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις στις ΗΠΑ, το ίδιο προϊόν εμφανίζεται στην λίστα των λύσεων της Intel για το Ίντερνετ των Πραγμάτων ως NH1, με Ιntel Atom Z3735F, 2GB RAM με Windows 8, χωρίς ωστόσο επιλογή για Linux στον δικτυακό τόπο της ταϊβανέζικης εταιρείας, Quanta Computer.

In.gr Τεχνολογία

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS