ΑρχικήinetBitstamp η πρώτη διαδικτυακή κλοπή του 2015: 5 εκατομμύρια σε Bitcoin

Bitstamp η πρώτη διαδικτυακή κλοπή του 2015: 5 εκατομμύρια σε Bitcoin

Έχει περάσει μόλις μία εβδομάδα από το νέο έτος και έχουμε την πρώτη μας σημαντική εγκληματικότητα στον κυβερνοχώρο: Το σλοβενικό ανταλλακτήριο Bitcoin, Bitstamp παραβιάστηκε χθες, και έχει αναστείλει τις υπηρεσίες του προς το παρόν, σύμφωνα με το ZDNet.Bitstamp

Ένα μήνυμα που υπάρχει στην αρχική σελίδα της Bitstamp αναφέρει ότι ένα από τα επιχειρησιακά πορτοφόλια της εταιρείας παραβιάστηκε στις 4 Ιανουαρίου του 2015. Στη συνέχεια η εταιρεία ανέστειλε τις υπηρεσίες της. Σύμφωνα με την εταιρεία έχουν κλαπεί σχεδόν 19.000 BTC, αξίας περίπου 5 εκατομμυρίων δολαρίων. Το ένα BTC είναι περίπου 270 δολάρια.

Η εταιρεία αναφέρει ότι το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων της κρατούνται σε «ψυχρή αποθήκευση» ή “cold storage”, δηλαδή σε συστήματα που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο – και μόνο τα ψηφιακά νομίσματα που χρησιμοποιούνται για τις συχνές online συναλλαγές έχουν χαθεί.

Η εταιρεία ζήτησε από τους πελάτες της να μην προβεί σε καταθέσεις που είχαν εκδοθεί σε παλαιότερες διευθύνσεις Bitcoin, για να αποτραπούν περαιτέρω απώλειες. Η Bitstamp δήλωσε επίσης ότι “όλοι οι πελάτες που έχασαν ψηφιακά νομίσματα πριν από την προσωρινή αναστολή των υπηρεσιών, δεν θα επηρεαστούν και τα ποσά θα εκπληρωθούν στο ακέραιο.”

Η Βitstamp δεν έχει ακόμη αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες για την παραβίαση ή το πότε θα επανέλθει η υπηρεσία τους. Εν τω μεταξύ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Nejc Kodrič ζήτησε συγγνώμη μέσω του λογαριασμού του στο Twitter:

[tweet_embed id=552033583486230529]

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS