ΑρχικήsecurityΈνας hacker από τους Lizard Squad on-camera

Ένας hacker από τους Lizard Squad on-camera

Παρά το γεγονός ότι είναι πολύ ενεργοί στο Twitter αναφέροντας πολλές φορές προσωπικά τους στοιχεία, φαίνεται ότι ένα μέλος τουλάχιστον των Lizard Squad εμφανίστηκε και on-camera σε μια συνέντευξη.Ryan Lizard Squad
Οι Lizard Squad πραγματοποίησαν μια μαζική επίθεση άρνησης υπηρεσίας (DoS) την ημέρα των Χριστουγέννων στο Xbox Live και στο PlayStation, διακόπτοντας τη συνδεσιμότητα σε εκατομμύρια χρήστες.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, το Sky News κυκλοφόρησε ένα βίντεο μιας συνέντευξης με ένα άτομο που ονομάζεται Ryan, ο οποίος φέρεται να είναι μέρος της ομάδας Lizard Squad. Με μια περαιτέρω διερεύνηση ανακαλύφθηκε ότι ο “Ryan”  ονομάζεται Julius Kivimäki, και είναι από τη Φινλανδία.

Ο hacker δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή η ομάδα έχει πρόσβαση σε περίπου 100.000 Linux servers, κάτι το οποίο τους επιτρέπει να πραγματοποιούν επιθέσεις μεγάλης κλίμακας, όπως εκείνες στα δίκτυα του Xbox Live και του PS. Ο Kivimäki αποκάλυψε ότι η επίθεση την ημέρα των Χριστουγέννων “έγινε ουσιαστικά από τρεις ανθρώπους.”

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ομάδα Lizard Squad έχει τρία ή τέσσερα μέλη, άλλα υπάρχουν και άλλοι εκτός ομάδας που βοηθούν κατά καιρούς.

Ο ερευνητής ασφαλείας Brian Krebs με μία δημοσίευσή του προσπαθεί να αποκαλύψει τους Lizard Squad, παρουσιάζοντας μάλιστα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία.

Για παράδειγμα αναφέρει ότι “Σε μια δημοσίευση στο Hackforums που ξεκίνησε ο Omari στις 26 Δεκεμβρίου, χρησιμοποιώντας σαν όνομα το “Vinnie” αναφέρει ότι του δόθηκαν κουπόνια από το Megaupload, και αναρωτιέται αν οι κανόνες του Hackforums επιτρέπουν την πώληση τους.”

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS