ΑρχικήinetΓιατί η εξαγορά των Lizard Squad από τον Kim Dotcom ήταν λάθος...

Γιατί η εξαγορά των Lizard Squad από τον Kim Dotcom ήταν λάθος κίνηση

Το δώρο του Kim Dotcom στους hackers πίσω από τις επιθέσεις των δικτύων της Sony PlayStation και του Xbox της Microsoft έφερε προσωρινή ανακούφιση, αλλά αποτελεί κακό παράδειγμα μακροπρόθεσμα.

Ο Kim Dotcom δημιούργησε ένα απίθανο παραμύθι Χριστουγέννων. Εξαγόρασε τους Lizard Squad, για να σταματήσουν τις επιθέσεις κατανεμημένης άρνησης υπηρεσίας (DDoS) που έριξαν τα δίκτυα της Sony PlayStation και του Xbox της Microsoft την ημέρα των Χριστουγέννων. Χάρη στον Dotcom, τα Χριστούγεννα σώθηκαν. Ζήτω ο Kim Dotcom!

Όλοι κερδίζουν εδώ, σωστά; Οι παίκτες μπορούν να παίξουν και πάλι. Οι Lizard Squad παίρνουν 3.000 δωρεάν κουπόνια από τον Kim Dotcom για την κρυπτογραφημένη υπηρεσία αποθήκευσης στο σύννεφο, Mega. Με τιμή $99 το κάθε ένα, τα εν λόγω κουπόνια αν βγουν στην αγορά για $50, οι Lizard Squad θα αποκτήσουν $150.000. Φυσικά ο Kim Dotcom προωθεί το γεγονός στα μέσα ενημέρωσης, για να ενισχύσει περισσότερο το πληθωρικό προφίλ του.

Όχι, δεν κερδίζουν όλοι.

Kim Dotcom
Kim Dotcom

Ανταμείφθηκαν μερικοί εγκληματίες που αποζητούν την προσοχή για την εγκληματική συμπεριφορά τους. Έγινε μια ενίσχυση ιδιαίτερων κοσμοθεωριών για το πώς λειτουργεί η βιομηχανία της ασφάλειας των πληροφοριών. Με λίγα λόγια, το μεταμήνυμα είναι ότι με το έγκλημα πληρώνεσαι. Αδρά. Όλα αυτά φυσικά μπορούν να εμπνεύσουν αναμφίβολα και άλλους κάτι το οποίο είναι το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε, δεδομένου ότι οι επιθέσεις DDoS αυξάνονται σταθερά σε αριθμό και μέγεθος τα τελευταία χρόνια.

Τον περασμένο μήνα, ανεξάρτητα ειδησεογραφικά sites στο Χονγκ Κονγκ, ανέφεραν επιθέσεις DDoS που έφτασαν τα 500 gigabits το δευτερόλεπτο αναφέρει το ZDNet.

“[Είναι] η μεγαλύτερη από οποιαδήποτε επίθεση έχουμε δει ποτέ, και έχουμε δει μερικές από τις μεγαλύτερες επιθέσεις το Διαδίκτυο,” δήλωσε ο επικεφαλής της Cloudflare Matthew Prince στο Forbes.

Οι Lizard Squad ισχυρίζονται ότι οι επιθέσεις τους στη Sony και τη Microsoft έφτασαν τα 1,2 terabits το δευτερόλεπτο – περισσότερο από το διπλάσιο του μεγέθους των επιθέσεων του Χονγκ Κονγκ. Αν αυτό είναι αλήθεια, αυτό σημαίνει ότι αυτοί οι τύποι είναι σίγουρα έξυπνοι. Αλλά οι συνεντεύξεις τους στα μέσα ενημέρωσης – αναφέραμε προηγουμένως ότι αποζητούν την προσοχή – αποκαλύπτουν αυτό που μπορεί κανείς να αναφέρει όσο πιο ευγενικά γίνεται νταηλίκι.

“Microsoft and Sony are fucking retarded, literally monkeys behind computers,” δήλωσαν οι Lizard Squad στη Daily Dot. “They would have better luck if they actually hired someone who knew what they were doing. Like, if they went around prisons and hired people who were convicted for stuff like this, they would have a better chance at preventing attacks.”

“Έχουμε μια ομάδα ανθρώπων με πραγματικά ιδιαίτερες ικανότητες, και έχουμε αποκτήσει πρόσβαση σε ορισμένους από τους βασικούς εξοπλισμούς δρομολόγησης του Διαδικτύου” δήλωσαν στην Daily Dot.

«Έχουμε κάποιες συσκευές που συνδέονται με τα υποθαλάσσια καλώδια που διευκολύνουν το διαδίκτυο που συνδέει τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη. Έχουμε πρόσβαση σε ορισμένες από τις συσκευές που βρίσκονται στη μέση του ωκεανού, και δίνουν 100 gigabit ανά δευτερόλεπτο. Ούτε η ρωσική κυβέρνηση δεν έχει κάνει επιθέσεις τέτοιου μεγέθους.”

Τα δύο πιο θλιβερά για όλα αυτά

Πρώτον, αυτές οι επιθέσεις είναι πραγματικά μια μάχη ανάμεσα σε δύο αντίπαλες ομάδες hacker, τους Lizard Squad και τους The Finest Squad. Όπως ανέφερε το Polygon, η μάχη αυτή συνεχίζει για ένα μήνα. Δεν υπάρχει ευγενή άμιλλα εδώ, απλά κάποιοι νέοι προσπαθούν να αποδείξουν ότι είναι τόσο καλοί όσο ισχυρίζονται.

Αυτή η μάχη είναι που τροφοδοτεί πολλές επιθέσεις DDoS. Σύμφωνα με την έκθεση της Akamai για το Διαδίκτυο το 3ο τρίμηνο του 2014, ένα ποσοστό περίπου 34% των επιθέσεων DD0S απευθύνονται στην online βιομηχανία του θεάματος.

“Oι Online επιθέσεις στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας συνήθως υποκινούνται από παίκτες που επιδιώκουν να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι άλλων παικτών και από κακόβουλους παράγοντες που επιδιώκουν να κλέψουν προσωπικά δεδομένα από τους παίκτες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι κακόβουλοι φορείς τροφοδοτούν επιθέσεις για να κερδίσουν την προσοχή των μέσων ενημέρωσης ή για να αποκτήσουν κακή φήμη στις ομάδες συνομηλίκων,” αναφέρει η Akamai.

Δεύτερον, οι Lizard Squad θεωρούν ότι αυτά που κάνουν είναι απόλυτα φυσιολογικά. Σε μια συνέντευξη στο ραδιόφωνο του BBC αναφέρθηκε ότι η χορήγηση των κουπονιών του Mega για να σταματήσει η επίθεση ήταν “βρώμικη, και φάνηκαν άπληστοι” Οι hackers απάντησαν “Λοιπόν, έτσι είναι. Αυτό γίνεται στις επιχειρήσεις ασφάλειας.”

Οπότε ναι, ο Kim Dotcom, σταμάτησε τις επιθέσεις την ημέρα των Χριστουγέννων, και οι γονείς σε όλο τον κόσμο ήταν και είναι ευγνώμονες. Αλλά το μέλλον έρχεται και όλο αυτό μάλλον δεν θα τελειώσει καλά.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS