ΑρχικήinetPriv8 προσθέστε sandboxed καρτέλες στον Firefox

Priv8 προσθέστε sandboxed καρτέλες στον Firefox

Ενώ το ίδρυμα Mozilla προσπαθεί να ενσωματώσει την αρχιτεκτονική πολλαπλών διαδικασιών E10S στον Firefox που αποτελεί προϋπόθεση για το φιλτράρισμα του προγράμματος περιήγησης, οι προγραμματιστές των add-ons φαίνεται ότι μόλις τους προσπέρασαν.

priv8 Firefox

Το νέο add-on του Firefox, Priv8 προσθέτει sandboxed καρτέλες στο πρόγραμμα περιήγησης σας, χρησιμοποιώντας το μοντέλο ασφαλείας του Firefox OS. Σας επιτρέπει να εκτελέσετε καρτέλες σε ένα sandbox που διαχωρίζει τα δεδομένα από το υπόλοιπο του προγράμματος περιήγησης και τις άλλες καρτέλες. Παρακαλώ σημειώστε ότι το add-on έχει κυκλοφορήσει σαν ένα PoC προς το παρόν.

Το add-on λειτουργεί με τη δημιουργία sandboxes και την ανάθεση domains σε αυτά. Το sandbox λειτουργεί αυτόματα, και δεν εισάγει νέα χαρακτηριστικά στο πρόγραμμα περιήγησης.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε μετά την εγκατάσταση του Priv8 add-on είναι να δημιουργήσετε ένα ή περισσότερα sandboxes. Αυτό γίνεται με ένα κλικ στο εικονίδιο της επέκτασης στην κύρια γραμμή εργαλείων του προγράμματος περιήγησης.

Κάντε κλικ για να δημιουργήσετε ένα νέο sandbox, και προσθέστε ένα όνομα και ένα χρώμα. Μόλις δημιουργηθεί το sandbox, προσθέστε τη διεύθυνση URL που θέλετε να συνδεθείτε.

Μια ενδιαφέρουσα επιλογή είναι ότι μπορείτε να δημιουργήσετε πολλά sandboxes που χρησιμοποιούν την ίδια διεύθυνση. Τα sandboxes δεν μοιράζονται δεδομένα όπως τα cookies, και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πρόσβαση σε όσους λογαριασμούς θέλετε στην ίδια ιστοσελίδα, χωρίς προβλήματα.

Αν έχετε δύο λογαριασμούς Gmail, μπορείτε να συνδεθείτε και στους δύο και να τους χρησιμοποιήσετε ταυτόχρονα (αν και αυτό γίνεται και χωρίς το add-on, αν γνωρίζετε τον τρόπο).

Μπορείτε να διακρίνετε τα sandboxes από το χρώμα τους. Φαίνονται στην ενεργή καρτέλα όταν περνάτε τον κέρσορα του ποντικιού σας πάνω από κάθε καρτέλα ανενεργή που είναι sandboxed.

Το Priv8 είναι ένα πολύ ενδιαφέρον add-on, που αναδεικνύει το πόσο ισχυρά είναι τα APIs του Firefox για την ανάπτυξη add-ons. Είναι βέβαια, πάρα πολύ νωρίς για να πούμε αν το add-on προστατεύει ή εξασφαλίζει το πρόγραμμα περιήγησης και τα δεδομένα του, αλλά εφόσον διαχωρίζει τα δεδομένα είναι σε πολύ καλό δρόμο.

Μπορείτε να το δοκιμάσετε από το παρακάτω link

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS