ΑρχικήinetΕπίθεση DDoS ρίχνει το Interent σε ολόκληρη τη Σουηδία

Επίθεση DDoS ρίχνει το Interent σε ολόκληρη τη Σουηδία

Μία επίθεση DDoS άνευ προηγουμένου προκάλεσε αποσταθεροποίηση της ευρυζωνικότητας σε όλη τη Σουηδία αυτή την εβδομάδα.ddos

Ενώ οι επιθέσεις DDoS που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα συνήθως επηρεάζουν μόνο τον στόχο η συγκεκριμένη επίθεση επηρέασε τις ευρυζωνικές συνδέσεις μιας ολόκληρης χώρας. Αυτό συνέβη στους πελάτες της Telia, τον μεγαλύτερος ISP της Σουηδίας, για 45 λεπτά την Τρίτη το βράδυ και στη συνέχεια και πάλι κατά διαστήματα όλη την Τετάρτη το απόγευμα και το βράδυ.

Η Telia δεν έχει ανακοινώσει πόσοι από τους 1,2 εκατομμύρια οικιακούς συνδρομητές επηρεάστηκαν από τις διακοπές, αλλά επιβεβαίωσε την επίθεση και το νοκ άουτ της σταθερής ευρυζωνικότητας, της ψηφιακής τηλεόρασης, και των VoIP συνδέσεων.

Η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση την Τετάρτη το βράδυ τονίζοντας το γεγονός ότι το πρόβλημα είχε λυθεί και ότι διερευνά την πηγή της επίθεσης. Αρχικά νόμιζαν ότι ήταν ο στόχος της επίθεσης, αλλά ένας εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε στο ZDNet ότι ο στόχος ήταν ένα online gaming site.

“Η Telia δεν ήταν ο πρωταρχικός στόχος. Ο στόχος ήταν μια εταιρεία παιχνιδιών στο διαδίκτυο που της επιτέθηκαν στέλνοντας έστειλαν μαζική κίνηση στους διακομιστές DNS, που δεν μπορούσαμε να διαχειριστούμε. Βεβαίως, θα ερευνήσουμε το περιστατικό περαιτέρω”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Telia. Αρνήθηκε όμως να κατονομάσει την ιστοσελίδα.

Σύμφωνα με το Σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΤ, η ομάδα πίσω από την επίθεση ήταν η LizardSquad. Η ομάδα την περασμένη εβδομάδα ανέλαβε την ευθύνη για την διακοπή λειτουργίας του δικτύου της Sony PlayStation και σε μια προηγούμενη επίθεση τη διακοπή λειτουργίας του Microsoft Xbox Live.

Η LizardSquad ισχυρίστηκε μέσω του Twitter την Πέμπτη ότι χτυπήσει την εταιρεία παιχνιδιών Electronic Arts offline.

Η επίθεση ήταν τόσο ισχυρή που σε μια εκδήλωση της Ericsson στη Στοκχόλμη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της TeliaSonera Johan Dennelind δήλωσε ότι η επίθεση DDoS έκανε την “Σουηδία να μην λειτουργεί”.

“Ο ISP μας έχει αντιμετωπίσει επιθέσεις DDoS, αυτό αυτή ήταν ιδιαίτερα «βαριά», είπε. «Δεν έχουμε δει άλλη επίθεση αυτής της κλίμακας”, δήλωσε ο Dennilind.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS