ΑρχικήinetΠήγε να βρει την τύχη του στον Καναδά και κατέληξε στο Κορυδαλλό

Πήγε να βρει την τύχη του στον Καναδά και κατέληξε στο Κορυδαλλό

cyber-crime-hackers

Έλληνας κυβερνό-απαταιώνας πιάστηκε στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, κυριολεκτικά στο παραπέντε, όταν προσπάθησε να πετάξει για τον Καναδά πληρώνοντας τα εισιτήρια του με κλεμμένη πιστωτική κάρτα.

Από την ιστοσελίδα της αστυνομίας:

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 49χρονου ημεδαπού για απάτη μέσω του διαδικτύου

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης καθώς, όπως προέκυψε από την έρευνα, υπέκλεψε τα στοιχεία πιστωτικής κάρτας ιδιώτη και προέβη σε παράνομες αγορές αεροπορικών εισιτηρίων

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίσθηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, σε βάρος ενός 49χρονου ημεδαπού, ο οποίος κατηγορείται για απάτη κατά συναυτουργία, μέσω του διαδικτύου.

Η υπόθεση διερευνήθηκε στο πλαίσιο αξιοποίησης διαδικτυακών αναρτήσεων, που αφορούσαν περιπτώσεις κλοπής στοιχείων πιστωτικών καρτών από πολίτες και ύστερα από σχετική καταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σύμφωνα με την καταγγελία άγνωστος δράστης πραγματοποίησε ηλεκτρονικές αγορές (συγκεκριμένα αγορά αεροπορικών εισιτηρίων) χρησιμοποιώντας τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας του παθόντα, 57χρονου ημεδαπού.

Από την ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα, που πραγματοποιήθηκε μετά την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και σε συνεργασία με τις αρμόδιες εταιρείες και παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη και τα ψηφιακά δεδομένα του δράστη, ενώ ταυτοποιήθηκε η παράνομη δράση του.

Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι ο δράστης είχε υποκλέψει τα στοιχεία πιστωτικής κάρτας του 57χρονου και προέβη στη συνέχεια σε ηλεκτρονική αγορά αεροπορικών εισιτηρίων, με προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και τον Καναδά.

Ο δράστης εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, ενώ προσπαθούσε να ταξιδέψει με προορισμό τον Καναδά, χρησιμοποιώντας τα επίμαχα εισιτήρια. Πρόκειται για 49χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Σημειώνεται ότι παράλληλα με την εξέλιξη της υπόθεσης αυτής, διερευνώνται από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πλήθος καταγγελιών, που αφορούν σε παρόμοια περιστατικά παράνομης αγοράς αεροπορικών εισιτηρίων, μέσω κλεμμένων στοιχείων πιστωτικών καρτών.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά στους αριθμούς 11012 και 210-6476464
  • Στέλνοντας e-mail στα ccu@cybercrimeunit.gov.gr & 11012@hellenicpolice.gr

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS