ΑρχικήinetEKT: Hμερίδα για τις αξιολογήσεις στην Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία στην...

EKT: Hμερίδα για τις αξιολογήσεις στην Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία στην Ελλάδα

EKT: Ενημερωτική ημερίδα με τίτλο “Η ευαισθητοποίηση αλλά και η ανάπτυξη ικανοτήτων σχετικά με τις αξιολογήσεις στο χώρο της Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας (ΕΤΑΚ) στην Ελλάδα”, διοργανώνει το Κέντρο Μελετών και Εκπαίδευσης Χρηματοοικονομικής (ΚΕΜΕΧ) του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών (ΤΟΕ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ). την Τρίτη 17 Ιουνίου 2014, στην Αθήνα, στο Κτίριο Κωστής Παλαμάς (Ακαδημίας 48 και Σίνα).

ekt innovation.jpg

Στόχος της ημερίδας είναι η προβολή του έργου “EVAL- INNO: Fostering evaluation competences in research, technology and innovation in the SEE region” και των παραδοτέων του στην Ελλάδα, καθώς και να εκκινήσει έναν εποικοδομητικό διάλογο για την υπάρχουσα κατάσταση, αλλά και το μέλλον των αξιολογήσεων ΕΤΑΚ στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος εδαφικής συνεργασίας για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, το Κέντρο Μελετών και Εκπαίδευσης Χρηματοοικονομικής (KEMEX) του Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετέχει στο έργο “EVAL- INNO. Στόχος του έργου είναι η ευαισθητοποίηση αλλά και η ανάπτυξη ικανοτήτων σχετικά με τις αξιολογήσεις στον χώρο της έρευνας, τεχνολογικής ανάπτυξης και καινοτομίας (ΕΤΑΚ) στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Στο έργο συμμετέχουν φορείς από 6 χώρες: Αυστρία (συντονιστής), Ελλάδα, Βουλγαρία, Ουγγαρία, Σερβία και Μαυροβούνιο.

Στο πλαίσιο του έργου, μεταξύ άλλων έχουν εκδοθεί “πρότυπα αξιολόγησης” και στην ελληνική γλώσσα, έχουν διοργανωθεί εκπαιδευτικές εβδομάδες για αξιολογητές και στελέχη Υπουργείων σε 4 χώρες της περιοχής (Βουλγαρία, Σερβία, Ουγγαρία, Μαυροβούνιο), έχει κατασκευαστεί και είναι σε λειτουργία ηλεκτρονική πλατφόρμα για αξιολογήσεις ΕΤΑΚ στη ΝΑ Ευρώπη (http://www.eval-inno.eu/), έχει εκπονηθεί μια μελέτη για τις δημόσιες προμήθειες στις αξιολογήσεις ΕΤΑΚ στη ΝΑ Ευρώπη και τέλος ολοκληρώθηκε μια πιλοτική συγκριτική αξιολόγηση (benchmarking) 6 ΕΤΑΚ οργανισμών (ένας από κάθε χώρα).

Στην ημερίδα, έχουν κληθεί εκτός από τα στελέχη της ΓΓΕΤ που είναι η βασική αναθέτουσα αρχή αξιολογήσεων ΕΤΑΚ, στελέχη και άλλων δημοσίων φορέων που εμπλέκονται σε αξιολογήσεις ΕΤΑΚ ως αναθέτουσες αρχές (ΕΥΔ ΕΠ Ανταγωνιστικότητας κ.λπ.) και κυρίως η κοινότητα των αξιολογητών ΕΤΑΚ στην Ελλάδα (Πανεπιστημιακοί, Στελέχη Εταιριών Συμβούλων).

Τα συμπεράσματα της ημερίδας. όπου θα συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στις αξιολογήσεις ΕΤΑΚ στην Ελλάδα. θα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν έναν οδικό χάρτη πρωτοβουλιών της ΓΓΕΤ στον τομέα αυτό.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή, συμπληρώνοντας το συνημμένο έντυπο δήλωσης συμμετοχής, και να το στείλουν με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση epapadaki@econ.uoa.gr, μέχρι την Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014.

ekt.gr

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS