Αρχικήinet20 Day Stranger Μοιραστείτε τη ζωή σας με ένα ξένο

20 Day Stranger Μοιραστείτε τη ζωή σας με ένα ξένο

20 Day Stranger: Φανταστείτε να παρακολουθείτε στενά τη ζωή του ενός ξένος στην άλλη άκρη του κόσμου, από την παλάμη του χεριού σας. Μια νέα εφαρμογή θα επιτρέψει σύντομα σε πολλούς να κάνουν ακριβώς αυτό. 

Ερευνητές από το MIT συνεργάστηκαν με το The Dalai Lama Center for Ethics and Transformative Values για να δημιουργήσουν μια εφαρμογή του iPhone με το όνομα 20 Day Stranger. Η εφαρμογή θα συνδέει δύο ανώνυμα άτομα, εντελώς άγνωστα μεταξύ τους για 20 ημέρες. Αν και η ιδέα δεν ακούγεται και τόσο ελκυστική, οι κατασκευαστές πιστεύουν στην επιτυχία της εφαρμογής.

20 day stranger
20 Day Stranger

Χρησιμοποιώντας το λογισμικό όπως το Google Maps και το Foursquare, η εφαρμογή, η οποίο βρίσκεται σήμερα σε στάδιο δοκιμών, συλλέγει όλα τα σήματα του περιβάλλοντος της καθημερινής ζωής του χρήστη. Για παράδειγμα, αν ήσασταν σε ένα ταξί και πραγματοποιήσατε μια διαδρομή, η εφαρμογή θα εμφανίσει την διαδρομή στο άτομο με το οποίο είστε συνδεδεμένοι. Θα παρουσιάσει κοντινά πλάνα από βιτρίνες καταστημάτων, ή ότι άλλο ενδιαφέρον υπάρχει στη διαδρομή από το Google Streetview για να δώσει στο άλλο άτομο μια αίσθηση του περιβάλλοντος σας.

“Δεν είναι πραγματικά για την επικοινωνία. Είναι ένα άνοιγμα ενός παράθυρου στη ζωή κάποιου άλλου” αναφέρει ο Kevin Slavin, διευθυντής της ερευνητικής ομάδας του MIT Media Lab Playful Systems, στη Huffington Post.

Η εφαρμογή 20 Day Stranger είναι εντελώς ανώνυμη, που σημαίνει ότι οι δύο ξένοι δεν θα μάθουν ποτέ την ταυτότητα του άλλου σε όλη τη διάρκεια των 20 ημερών. Η ανωνυμία, όμως, μπορεί να έχει και τις επιπτώσεις της: Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν την εφαρμογή μπορεί να επιδείξουν μια πλευρά ή ένα μέρος του εαυτού τους που κανονικά δεν το αποκαλύπτουν στην πραγματική τους ζωή.

“Πολλοί άνθρωποι, όταν έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν απόλυτα ανώνυμα, το χρησιμοποιούν για να πουν πράγματα που συνήθως δεν λένε, γιατί δεν υπάρχει λογοδοσία,” αναφέρει ο Slavin.

Οι δημιουργοί της εφαρμογής αποφάσισαν να μην επιτρέψουν την άμεση ανταλλαγή μηνυμάτων. Ωστόσο, στο τέλος της περιόδου των 20 ημερών οι δύο άγνωστοι χρήστες έχουν την ευκαιρία να στείλουν ένα μήνυμα. Θα μπορούσε να είναι τα στοιχεία επικοινωνίας για να παραμείνουν σε επαφή, ή απλά ένα αποχαιρετιστήριο.

” Το κύριο πράγμα είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα που μπορείτε να κάνετε για να επικοινωνήσει με τον ξένο , εκτός ζήσουν τη ζωή σας », είπε ο Slavin .
Ο Slavin προβλέπει ότι η εφαρμογή 20 Day Stranger θα κυκλοφορήσει από το App Store σε περίπου δύο με τρεις μήνες. Προς το παρόν, μπορείτε να εγγραφείτε για μια δοκιμή στην επίσημη ιστοσελίδα της εφαρμογής 20daystranger.com.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS