ΑρχικήinetTeleBot: Η έλευση του πραγματικού Robocop

TeleBot: Η έλευση του πραγματικού Robocop

Οι περισσότεροι από μας έχουμε δει ή έχουμε ακούσει για την ταινία Robocop, όπου ο πρωταγωνιστής γλιτώνει από το θάνατο με τη βοήθεια επιστημόνων και μέσω της προσθήκης ρομποτικών συστημάτων στο κορμί του. Η πραγματικότητα απέχει ακόμα από μια αντίστοιχη παρέμβαση, αλλά μια ομάδα φοιτητών από το Discovery Lab του πανεπιστημίου της Florida, εμπνευσμένη από την παραπάνω ταινία, δημιούργησε το TeleBot, ένα ασύρματο αστυνομικό ρομπότ!

telebot

Ο δίμετρος “μηχανικός» αστυνομικός ζυγίζει περίπου 40 κιλά και έχει ως στόχο τη χρήση του από ανάπηρους αστυνομικούς, που θα μπορούν να πραγματοποιήσουν περιπολίες, αφού το TeleBot προσφέρει στον χρήστη ζωντανή εικόνα από το περιβάλλον του, ενώ προσφέρει και τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης μέσω των ειδικών χεριών του.

Για να επιτευχθεί αυτό, ο χρήστης πρέπει να φορέσει το πολυαναμενόμενο κράνος εικονικής πραγματικότητας Oculus Rift, σε συνδυασμό με ένα ειδικό γιλέκο που ανιχνεύει την κίνηση του σώματος. Αφού γίνει αυτό, το TeleBot ανταποκρίνεται στις κινήσεις του αστυνομικού και τις εξομοιώνει, δίνοντας μια νέα διάσταση στη ζωή των ανάπηρων αξιωματικών και σηματοδοτώντας το πρώτο βήμα προς τη φουτουριστική αντιμετώπιση του εγκλήματος.

ote.gr

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS