ΑρχικήinetDer Spiegel διέρρευσαν 18 εκατ. email και κωδικοί πρόσβασης

Der Spiegel διέρρευσαν 18 εκατ. email και κωδικοί πρόσβασης

Der Spiegel: Η Γερμανική αστυνομία στην πόλη του Verden εντόπισε 18 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τους αντίστοιχους κωδικούς πρόσβασης. Η είδηση ​​έρχεται μόλις λίγους μήνες μετά την ανακάλυψη πάλι από τις γερμανικές αρχές 16 εκατομμυρίων διαπιστευτηρίων που είχαν κλαπεί από εγκληματίες του κυβερνοχώρου.

Der Spiegel german police

Σύμφωνα με το Der Spiegel (δημοσίευση στα γερμανικά), πιστεύεται ότι τουλάχιστον τρία από τα 18 εκατομμύρια ονόματα χρηστών και κωδικούς πρόσβασης που ανακαλυφθήκαν ανήκουν σε χρήστες από τη Γερμανία. Ο αριθμός θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερος, δεδομένου ότι πολλές διευθύνσεις τλειώνουν σε .com, οπότε δεν μπορεί να εξακριβωθεί η προέλευση του θύματος.

Σε αντίθεση με το προηγούμενο περιστατικό, που πολλοί από τους κωδικούς πρόσβασης ήταν παλιοί και ειχαν αλλάξει από τους κατόχους, αυτή τη φορά τα δεδομένα φαίνεται να είναι πολύ πρόσφατα​​. Οι αρχές του Verden κοινοποίησαν στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας Πληροφοριών της χώρας (BSI) τα πορίσματα τους.

Το Der Spiegel στο πλαίσιο του άρθρου προέβη σε ανάλυση του περιστατικού και έχει αποφανθεί ότι αυτό το τελευταίο συμβάν θα μπορούσε να συνδεθεί με εκείνο στο οποίο βρέθηκαν 16 εκατομμύρια διαπιστευτήρια.

Τον Ιανουάριο, αφού αποκαλύφθηκαν τα 16 εκατομμύρια διευθύνσεις email μαζί με τους κωδικούς πρόσβασης, το BSI δημιούργησε μια νέα υπηρεσία, σε συνεργασία με την Deutsche Telekom, την Avira και άλλους οργανισμούς για να βοηθήσουν τους χρήστες να καθορίσουν εάν τα διαπιστευτήριά τους είχαν κλαπεί.

Ίσως τώρα με αυτή τη μεγάλη διαρροή η BSI θα εγκαινιάσει άλλη μια ιστοσελίδα ή θα ενημερώσει την παλιά για να συμπεριλάβει τα νέα δεδομένα που τους παραχώρησε η αστυνομία του Verden.
Δείτε τη δημοσίευση του Der Spiegel.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS