ΑρχικήinetΟυκρανοί hackers ανέλαβαν την ευθύνη για το downtime 3 ιστοσελίδων του ΝΑΤΟ

Ουκρανοί hackers ανέλαβαν την ευθύνη για το downtime 3 ιστοσελίδων του ΝΑΤΟ

Reuters. Ουκρανοί hackers μιας ομάδας που ονομάζεται Cyber ​​Berkut ανέλαβαν την ευθύνη για το downtime τριών ιστοσελίδων του ΝΑΤΟ.

Οι ιστοσελίδες nato.int, pa.int, ccdcoe.org σταμάτησαν να λειτουργούν μετά από κατανεμημένες επιθέσεις άρνησης υπηρεσιών (DDOS).

Illustration file picture shows a man typing on a computer keyboard in Warsaw
Foto: Reuters

Σύμφωνα με τους hackers, η επίθεση ξεκίνησε το Σάββατο. Εκπρόσωποι του ΝΑΤΟ παραδέχθηκαν ότι αρκετές από τις ιστοσελίδες τους ήταν ο στόχος “μεγάλων επιθέσεων DDOS” αλλά τα δεδομένα και τα συστήματα τους δεν επηρεάστηκαν από τις επιθέσεις.
Οι επιθέσεις κράτησαν 24 ώρες περίπου.
Με μια δήλωσή που αναρτήθηκε στην cyber-berkut.org στα ρωσικά, οι hackers ισχυρίζονται ότι πραγματοποίησαν την επίθεση επειδή δεν θέλουν να επέμβει το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

Μετά τη διακοπή της επίθεσης, οι χακτιβιστές σημείωσαν ειρωνικά ότι αν το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να προστατεύσει τα συστήματα του, κατά πάσα πιθανότητα δεν μπορεί να εξασφαλίσει και τους Ευρωπαίους πολίτες.

Berkut, στα Ουκρανικά σημαίνει “χρυσαετός,” και είναι το όνομα της ειδικής αστυνομικής δύναμης που ήταν επιφορτισμένη με το χειρισμό των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που έλαβαν χώρα πρόσφατα στην Ουκρανία.

Η ομάδα Cyber ​​Berkut φαίνεται να συνδέεται με κάποιο τρόπο τους Anonymous της Ουκρανίας, μια άλλη χακτιβιστική ομάδα που υποστηρίζει την ανεξαρτησία της Ουκρανίας από το ΝΑΤΟ και τη Δύση γενικότερα.

Τον Νοέμβριο του 2013, οι Anonymous της Ουκρανίας άρχισαν επιθέσεις DDOS εναντίον της ιστοσελίδας του CCDCOE του ΝΑΤΟ. Αργότερα, οι hackers διέρρευσαν αρχεία που υποτίθεται ότι είχαν κλαπεί από τα συστήματα πληροφορικής της αντιπολίτευσης.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS