ΑρχικήinetΓεννήτριες κλειδιών ενεργοποίησης των Windows 8.1 έρχονται με Bitcoin miners

Γεννήτριες κλειδιών ενεργοποίησης των Windows 8.1 έρχονται με Bitcoin miners

Ειδικοί ασφαλείας προειδοποιούν τους χρήστες που σκέφτονται να χρησιμοποιήσουν γεννήτριες κλειδιών ενεργοποίησης των Windows 8.1 για να εγκαταστήσουν δωρεάν το λειτουργικό σύστημα της Microsoft. Δεδομένου ότι η δημοτικότητα των Windows 8 και Windows 8.1 μεγαλώνει, απατεώνες σκέφτηκαν να εκμεταλλευτούν το γεγονός.
Ο Ahasverus, ένας χρήστης των forums της Softpedia, ανέφερε πρόσφατα ότι ανακάλυψε ένα ψεύτικο ενεργοποιητή, ενώ δοκίμαζε τα Windows Enterprise 8.1 σε ένα Virtual Box που ήταν εγκατεστημένο σε ένα μηχάνημα Mac OS X.

Fake-Windows-8-1-Enterprise-Activators-Hide-Adware-Bitcoin-Miners

Κατά την αναζήτηση του στο διαδίκτυο για κάποιο παράνομο λογισμικό ενεργοποίησης των Windows 8.1, καταρχήν ανακάλυψε πάρα πολλά αποτελέσματα που του εμφάνισε η μηχανή αναζήτησης (Google). Ο Ahasverus δοκίμασε ένα λογισμικό ενεργοποίησης που ονομάζεται Windows KMS Activator Ultimate 2014 1.7, το οποίο είναι περίπου 10Mb σε μέγεθος (συμπιεσμένο).

Το λογισμικό ισχυρίζεται ότι είναι σε θέση να σπάσει τα Windows Vista, Windows 7, Windows 8 και Windows 8.1. Στην πραγματικότητα όμως, δεν ενεργοποιεί κανένα από αυτά, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία δεδομένου ότι ο ρόλος του προγράμματος είναι να ξεγελάσει τους χρήστες να εγκαταστήσουν ένα άλλο λογισμικό.

Οι περισσότερες μηχανές antivirus δεν αναγνωρίζουν ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει. Ωστόσο, ο χρήστης κατάλαβε γρήγορα ότι η εφαρμογή δεν ήταν και πολύ αβλαβής.

Μόλις ξεκίνησε τη διαδικασία, η εφαρμογή τον ανάγκασε να δεχτεί την εγκατάσταση διαφόρων άλλων εφαρμογών: το Surftastic (ένα browser add-on που συλλέγει τα δεδομένα του χρήστη και του εμφανίζει διαφημίσεις) και το Mobogenie (μια εφαρμογή που προσφέρει Android παιχνίδια, αλλά ζητάει πρόσβαση στα SMS, τις φωτογραφίες και τις επαφές του χρήστη).

Στην επόμενη φάση, γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον. Οι προγραμματιστές του λεγόμενου ενεργοποιητή ζητάνε από τα θύματα τους την άδεια για να εγκαταστήσουν ένα Bitcoin miner.

Fake-Windows-8-1-Enterprise-Activators-Hide-Adware-Bitcoin-Miners-431005-3

“Προκειμένου να συνεχίσουμε την ανάπτυξη δωρεάν εφαρμογών, θα θέλαμε να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας το παρακάτω πρόγραμμα που χρησιμοποιεί το CPU σας για την εξόρυξη εικονικών νομισμάτων” αναφέρει το μήνυμα στη δεύτερη φάση της διαδικασίας εγκατάστασης.

Βέβαια μπορείτε να μην δεχτείτε την εγκατάσταση, αλλά, όπως όλοι γνωρίζουμε, οι περισσότεροι απλά πατάνε το κουμπί “Next ” όταν εγκαθιστούν κάποιο λογισμικό, χωρίς να το σκεφτούν, ή να διαβάσουν τι γράφει ο developer.

Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, ο ενεργοποιητής ξεκινάει. Ωστόσο, σε αυτό το σημείο, ο web browser είναι ήδη υπό ομηρία και εμφανίζει διαφημίσεις.

Το ψεύτικο λογισμικό ενεργοποίησης των Windows 8.1 συνδέεται με έναν απομακρυσμένο διακομιστή για να ενημερωθεί. Μετά αρχίζει να κατεβάζει πράγματα τα οποία σίγουρα δεν θα είναι για το καλό του υπολογιστή σας.

Τέλος, ο ενεργοποιητής δεν κάνει τίποτα στην πραγματικότητα. Όταν ο χρήστης προσπαθήσει να ενεργοποιήσει τα Windows, εμφανίζεται ένα μήνυμα σφάλματος.

Fake-Windows-8-1-Enterprise-Activators-Hide-Adware-Bitcoin-Miners-431005-4

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS