ΑρχικήinetΒρετανός καταδικάστηκε για hacking σε webcams τριών γυναικών

Βρετανός καταδικάστηκε για hacking σε webcams τριών γυναικών

Ο 30-χρονος Βρετανός Andrew Meldrum από το Crosslet Vale, του Greenwich, στο Λονδίνο, κρίθηκε ένοχος για ηδονοβλεψία αλλά και για πειρατεία σε τρεις υπολογιστές. Οι αρχές τον κατηγόρησαν ότι παρακολουθούσε τρεις γυναίκες όταν απέκτησε πρόσβαση στις κάμερες τους με hacking στους υπολογιστές τους.

webcam-hacking

Ο Meldrum συνελήφθη το Νοέμβριο του 2012, όταν μια 21-χρονη γυναίκα επικοινώνησε με την αστυνομία, αφού ανακάλυψε κατασκοπευτικό λογισμικό εγκατεστημένο στον υπολογιστή της. Ανέφερε στις αρχές ότι υποπτευόταν τον Meldrum, καθώς την είχε βοηθήσει με τον υπολογιστή της. Οι αρχές μετά από από έρευνες ανακάλυψαν και άλλες δύο γυναίκες οι οποίες ήταν “συνδεδεμένες” με τον υπολογιστή του Meldrum.
Στο τρίτο θύμα μάλιστα, μια γυναίκα ηλικίας 28 ετών, είχε το κακόβουλο λογισμικό τον υπολογιστή της για περίπου 15 μήνες πριν να ανακαλυφθεί.

Ο ύποπτος αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση μέχρι τη δίκη που έγινε την περασμένη εβδομάδα.
“Ήταν μια περίπλοκη και παρατεταμένη έρευνα που περιλάμβανε λεπτομερή εξέταση και αξιολόγηση των αρχείων του υπολογιστή”, σχολίασε ο Nick Pailthorpe, ο ερευνητής από το Southwark Police Station.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους μάρτυρες σε αυτή την έρευνα, αλλά κυρίως τα τρία θύματα που έδωσαν στοιχεία σχετικά με το θέμα που ήταν σαφώς πολύ προσωπικό”, πρόσθεσε .

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS