ΑρχικήinetCarPlay από την Apple σε οδηγούς με iPhone

CarPlay από την Apple σε οδηγούς με iPhone

Ρόλο (ικανού) συνοδηγού αναλαμβάνει μια νέα τεχνολογία της Apple. Το Apple CarPlay θα αποτελέσει προνόμιο επιλεγμένων μοντέλων από πλήθος κατασκευαστών αυτοκινήτων για οδηγούς με iPhone. Ήδη στην 84η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου που ανοίγει τις πόρτες της την τρέχουσα εβδομάδα στην Γενεύη, Ferrari, Volvo και Mercedes-Benz κάνουν την επίσημη πρώτη του συστήματος που αναλαμβάνει ρόλο γραμματέα, πλοηγού και DJ στο αυτοκίνητο.

carplay

Όταν το iPhone συνδέεται σε ένα αυτοκίνητο με CarPlay, το Siri θα μπορεί να δέχεται φωνητικές εντολές από τον οδηγό. Έτσι, θα του παρέχει πρόσβαση στις επαφές του, και αν του δοθεί η εντολή, θα πραγματοποιεί τηλεφωνικές κλήσεις ή θα επιστρέψει όσες είχαν μείνει αναπάντητες. Ο οδηγός θα μπορεί να ακούσει τα ηχητικά του μηνύματα και όταν κάποιος καλεί ή όποτε έρχεται μια ειδοποίηση, το Siri θα αναλαμβάνει να απαντάει με φωνητικές εντολές, να διαβάζει τα μηνύματα, ακόμα και να στέλνει απαντήσεις μετά από υπαγόρευση από τον οδηγό.

Επίσης, στο ταμπλό του αυτοκινήτου περιμένει ο οδηγός πλοήγησης που θα δίνει οδηγίες με βάση διαδρομές που έγιναν πρόσφατα ή σχετίζονται με κάποια επαφή, e-mail ή μήνυμα. Ο σχετικός χάρτης και η διαδρομή που θα ακολουθήσει θα εμφανίζονται στον χάρτη στο ταμπλό.

Δείτε το βίντεο που ανέβασε η Volvo στο κανάλι της στο YouTube για το Apple CarPlay:

Ένα ακόμα στοιχείο που φέρνει το CarPlay στο αυτοκίνητο είναι φυσικά η ακρόαση μουσικής, είτε πρόκειται για μουσική, podcast, μουσικά βιβλία ή το iTunes Radio, με δυνατότητα χειρισμού της αναπαραγωγής από τα ενσωματωμένα στο ταμπλό χειριστήρια ή με την βοήθεια του Siri. Το CarPlay θα υποστηρίζει app τρίτων, συνδρομητικών υπηρεσιών όπως το Spotify και το iHeartRadio.

Το Apple CarPlay είναι διαθέσιμο ως μια ενημέρωση στο iOS 7 και για την λειτουργία του απαιτείται iPhone με υποδοχή Lightning (όπως τα νεότερα iPhone 5, iPhone 5S και iPhone 5C). To Apple CarPlay θα ενσωματωθεί σε επιλεγμένα μοντέλα αυτοκινήτων που θα κυκλοφορήσουν το 2014. Στην έκθεση της Γενεύης αυτοκίνητα Ferrari, Mercedes-Benz και Volvo θα κάνουν το μεγάλο ντεμπούτο του CarPlay. Θα ακολουθήσουν μοντέλα από τις BMW Group, Ford, General Motors, Honda, Hyundai Motor Company, Jaguar Land Rover, Kia Motors, Mitsubishi Motors, Nissan Motor Company, PSA Peugeot Citroën, Subaru, Suzuki και Toyota Motor Corp.

In.gr Τεχνολογία

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS