ΑρχικήinetΟ Πάπας Francis λέει ότι το διαδίκτυο είναι ένα "δώρο από το...

Ο Πάπας Francis λέει ότι το διαδίκτυο είναι ένα “δώρο από το Θεό”

pope

Το Διαδίκτυο είναι ένα “δώρο από το Θεό”, έτσι πιστεύει ο Πάπας Francis. Η δήλωση έρχεται με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Επικοινωνιών της Καθολικής Εκκλησίας.

Δεν είναι μόνο το Διαδίκτυο ένα δώρο από τον Θεό, αλλά ο Πάπας επίσης το βλέπει ως ένα καλό μέσο για την προώθηση του διαλόγου μεταξύ διαφορετικών ομάδων. Πιστεύει ότι το διαδίκτυο έχει βοηθήσει να δημιουργήθει μια αίσθηση ενότητας στον κόσμο, μαζί με την άνευ προηγουμένου ραγδαία πρόοδος της τεχνολογίας και των ψηφιακών μέσων.

Η επικοινωνία, ακόμη και σε απευθείας σύνδεση, θα μπορούσε να βοηθήσει να εξομαλύνετε διαφορές πολλών φύσεων, συμπεριλαμβανομένων των θρησκευτικών, οικονομικών και πολιτικών.

Ο Πάπας τόνισε, ωστόσο, ότι η ταχύτητα των κοινωνικών δικτύων μπορεί επίσης να λειτουργήσει εις βάρος των ατόμων, δεδομένου ότι μπορούν να απομονώσουν τους χρήστες από τους φίλους και την οικογένεια τους.

“Αν και όλα αυτά τα μειονεκτήματα είναι πραγματικά, δεν μπορούν να γίνουν δικαιολογία για να απορρίψουμε τα social media.  Μάλλον, μας θυμίζουν ότι η επικοινωνία είναι τελικά ανθρώπινη και όχι ένα τεχνολογικό επίτευγμα. Τι είναι αυτό λοιπόν, που μας βοηθά, σε ένα ψηφιακό περιβάλλον, να κατανοήσουμε την οντότητα και την αμοιβαία κατανόηση;” αναρωτήθηκε .

Συνολικά, ωστόσο, ο ψηφιακός κόσμος μπορεί να είναι ένα περιβάλλον πλούσιο σε οντότητες, χαρακτηρίζοντάς την σαν «όχι ένα δίκτυο συρμάτων, αλλά ανθρώπων”.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS