ΑρχικήinetMozilla AppDay hackathon στις 27 Νοεμβρίου στον Κεραμεικό

Mozilla AppDay hackathon στις 27 Νοεμβρίου στον Κεραμεικό

Την 27η Νοεμβρίου έρχεται το App Day hackathon από το ίδρυμα Mozilla. Περιλαμβάνει σεμινάρια για την αξιοποίηση των τεχνολογιών του Παγκόσμιου Ιστού στην ανάπτυξη εφαρμογών για το Firefox OS σε smartphone. Θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός και βράβευση των καλύτερων εφαρμογών. Το πρόγραμμα του App Day hackathon έχει ως εξής

Προσέλευση & Εγγραφή

9:00 – 9:30
Εναρκτήριες Ομιλίες

9:30 – 9:50

Αλέξανδρος Ντάβος, Όμιλος ΟΤΕ
Martin Kurze & Christoph Schmitz, DT T-Labs & Terminals
Luka Sučić, hub:raum
Frederic Harper, Mozilla Evangelist
Firefox OS – Η πλατφόρμα που σας αξίζει

9.50 – 10.35

Frederic Harper, Mozilla Evangelist
Εργαλεία Ανάπτυξης του Firefox OS

10.35 – 11.00

Πάνος Αστιθάς, Firefox Engineer
Δημιουργία Εφαρμογών

11.00 – 18.00

ThΟι εργασίες γίνονται χωρίς διάλειμμα.
Σερβίρεται μεσημεριανό στις 14.00.
Παρουσιάσεις

18.00 – 19.00

John Bernard, Mozilla
Martin Kurze & Christoph Schmitz, DT T-Labs & Terminals
Luka Sučić, hub:raum
Δημήτρης Καλαβρός, παρουσιάζει το COSMOTE StartUp
Αλέξανδρος Ντάβος, Όμιλος ΟΤΕ
Παρουσίαση Εφαρμογών
19.00 – 19.30
Παρουσιάζονται οι 10 καλύτερες εφαρμογές.
Βραβεύσεις
19.30 – 20.00

Απονομή βραβείων στις 3 νικήτριες ομάδες.
Networking / Meet & Greet

20.00 – 21.00
ΧΩΡΟΣ

Έλα σε έναν πρωτότυπο χώρο στο κέντρο της Αθήνας με την καλύτερη θέα της πόλης.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ιερά Οδός 11, 4ος όροφος, Κεραμεικός

staff

Αλέξανδρος Ντάβος – Retail Marketing Director και Commercial Purchasing & Supply Director, Όμιλος ΟΤΕ

Είναι απόφοιτος του The American College of Greece, Deree College, και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο από το Nottingham Business School – Nottingham Trend University (M.B.A).
Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα σεμιναρίων και workshops στην Ελλάδα και στο εξωτερικό καθώς και έχει διαρκή & ενεργή συμμετοχή σαν εισηγητής σε σεμινάρια και ημερίδες με θέματα Marketing, Retailing και Customer experience.

Στην αρχή της καριέρας του εργάστηκε στις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες σε τομείς merchandising και πωλήσεων (3E Coca Cola,  PANASONIC –INTERTECH, ΕΛΓΕΚΑ κ.α. 01/1994 – 06/1999). Στο marketing εργάστηκε από 6/1999 έως 9/2009 σε εταιρείες όπως SCHWARZKOFF & RILKEN SA, FRIESLAND HELLAS A.E.B.E., ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ, COSMOTE AE σαν Product Manager, Senior Brand Manager και Marketing Manager.

Από τον 9/2009 είναι Δ/ντης marketing για την εταιρεία ΓΕΡΜΑΝΟΣ και Δ/ντης Retail Marketing στον όμιλο ΟΤΕ.

Σήμερα κατέχει την θέση του Retail Marketing Director και Commercial Purchasing & Supply Director στον ΟΜΙΛΟ ΟΤΕ.

staff

John Bernard – Global Marketing Director for Firefox OS, Mozilla

Ο John Bernard είναι ο Global Marketing Director του Firefox OS για τον Mozilla. O John είναι υπεύθυνος για το λανσάρισμα του Firefox OS μαζί με παρόχους και κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων και ήδη μέσα στο 2013 έχει επιμεληθεί προωθητικές καμπάνιες που έχουν τρέξει σε 11 χώρες. Πρωτύτερα, κατείχε θέσεις σε επίπεδο senior marketing σε εταιρείες όπως είναι η Sony Ericsson και η LG Mobile, λανσάροντας handsets και υπηρεσίες και αναπτύσσοντας brands και μερίδια αγοράς παγκοσμίως. Ο John έχει εργαστεί στον τομέα των κινητών τηλεφώνων για παραπάνω από 10 χρόνια με παρόχους, καταστήματα λιανικής και το κανάλι διανομής χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως  online marketing, ATL και BTL καμπάνιες,  δημόσιες σχέσεις και χορηγίες με στόχο να αυξήσει την αναγνωρισιμότητα και την εξοικείωση με τα handsets. Νωρίτερα μέσα στο 2013 ο John βραβεύτηκε ως ο καλύτερος marketer στη Μεγάλη Βρετανία (UK Marketer of the Year). Είναι κάτοχος MBA από το Henley Management College της Μεγάλης Βρετανίας από το 2002.

staff

Frederic Harper – Senior Technical Evangelist, Mozilla

Με παραπάνω από 10 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της Πληροφορικής, ο Frédéric Harper ξεκίνησε ως developer πάνω σε διάφορες τεχνολογίες και με κύριο αντικείμενο την web και mobile ανάπτυξη. Αφιέρωσε μερικά χρόνια στη διάδοση του Ανοικτού Χαρακτήρα (Openness) της Microsoft μιλώντας για Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα (Open Source), Διαδικτυακά πρότυπα και Διαλειτουργικότητα. Σήμερα, ως ένας από τους Senior Technical Evangelist του Mozilla, o Fred εξακολουθεί να μεταδίδει το πάθος του για το Ανοικτό Διαδίκτυο ενώ παράλληλα υποστηρίζει developers για την αποτελεσματική διαχείριση του Firefox OS.

staff

Luka Sucic – Business Development Manager & Evangelist, hub:raum

Ο Luka έχει εκτεταμένη εμπειρία σε start-ups, στην ανάπτυξη εφαρμογών για φορητές συσκευές και στο e-commerce. Πριν να συνεργαστεί με την hub:raum, o Luka δούλευε στο τμήμα καινοτομίας της Croatia Telekom πάνω σε έργα IPTV, OTT καθώς και στην αναζήτηση νέων έργων τηλεπικοινωνιών. Λειτουργεί ως σύμβουλος και λέκτορας στον τομέα της ανάπτυξης mobile και digital έργων βοηθώντας start-ups να πραγματοποιήσουν τις ιδέες τους και να επιτύχουν επιχειρηματικά. Ο Luka εκπροσωπεί την hub:raum Krakow σε events αλλά και σε άλλους ενδιαφερόμενους, και παράλληλα εμπλέκεται στη διαδικασία επιλογής των start-ups. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με την ανάπτυξη του 3D εκτυπωτή του και με άλλα Arduino projects.

staff

Dr. Martin Kurze – Director Research & Innovation, Terminals, Deutsche Telekom

Ο Martin Kurze είναι υπεύθυνος για την Έρευνα και Ανάπτυξη των Terminals στα εργαστήρια Research and Innovation Unit T-Labs της Deutsche Telekom. Στο πλαίσιο αυτό είναι επικεφαλής πολυάριθμων έργων κατασκευής και έρευνας με αντικείμενο τα λειτουργικά συστήματα, τις πλατφόρμες χρηστών και τους μηχανισμούς λειτουργικού για συσκευές. Η εμπειρία και τα προσόντα του περιλαμβάνουν την ανάπτυξη των αρχικών 2D και 3D διαδικτυακών πλατφορμών για υπολογιστές και φορητές συσκευές και υπηρεσίες, πλατφόρμες αυξημένης πραγματικότητας (augmented reality), την ανάπτυξη των πρώτων Android (2007/08) καθώς και πολλούς μηχανισμούς λειτουργικού και αρχιτεκτονικά συστήματα για το διαδικτυακό περιβάλλον, που περιλαμβάνουν το ID-Management, αλλά και συστήματα υψηλής ασφάλειας.

Σήμερα, οι αρμοδιότητές του περιστρέφονται γύρω από την ανάπτυξη του Mozilla Firefox OS (παλαιότερα γνωστό ως Boot-to-Gecko/B2G) για λογαριασμό της DT. Σε αυτό το πλαίσιο, ηγείται μιας διεθνούς ομάδας ερευνητών και μηχανικών από διαφορετικούς επιστημονικούς κλάδους και η οποία έχει αναλάβει την κατασκευή του νέου λειτουργικού συστήματος για φορητές συσκευές καθώς και κάποιες εφαρμογές για αυτό.

Πριν  τη συνεργασία του με τα T-Labs, ο Martin Kurze ήταν επικεφαλής ομάδων στις T-Systems, T-Nova αλλά και σε άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ICT). Το επαγγελματικά του ενδιαφέροντα κινούνται γύρω από την αρχιτεκτονική συστημάτων, τη διάδραση ανθρώπου-υπολογιστή, την αναζήτηση νέων τεχνολογιών, την επιχειρηματική ανάπτυξη και τη στρατηγική στα πλαίσια της τεχνολογίας.

Ο Martin Kurze κατέχει διδακτορικό στην Επιστήμη των Υπολογιστών από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, από όπου έχει πάρει επίσης πτυχίο στη Χημεία. Ζει στο Βερολίνο με τη γυναίκα του και είναι περήφανος πατέρας τριών παιδιών.

staff

Christoph Schmitz – Head of Software & Integration Management, Deutsche Telekom

O Christoph Schmitz είναι εδώ και 6 χρόνια επικεφαλής μιας ομάδας στο Terminal Product Management της Deutsche Telekom με αντικείμενο το λογισμικό, τις προδιαγραφές και τα οικοσυστήματα. Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, o Christoph ήταν αυτός που ξεκίνησε τη συνεργασία μεταξύ Firefox OS και Mozilla το φθινόπωρο του 2011. Αυτή τη στιγμή, διαχειρίζεται το λανσάρισμα του Firefox OS στην Ευρώπη για την DT.

O Christoph εργάζεται στον Όμιλο Deutsche Telekom από το 1995. Έχοντας ξεκινήσει την καριέρα του ως τεχνικός στην T-Mobile System Technology, στη συνέχεια ανέλαβε διάφορες διοικητικές θέσεις μέσα στην κοινοπραξία των Daimler και Telecom όπου πρόσφερε υπηρεσίες Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής. Από το 2004, ο Christoph λειτουργεί ως επικεφαλής ομάδων διαχείρισης προϊόντων στην T-Mobile International στα κεντρικά της Telecom αντίστοιχα. Συμμετείχε ενεργά σε διαδικτυακές πρωτοβουλίες όπως το web’n’walk της DT (ανοίγοντας το δρόμο στην εταιρεία προς το mobile internet) καθώς και σε διάφορα λανσαρίσματα οικοσυστημάτων smartphones, και πιο συγκεκριμένα των iPhone (2007), G1-Android (2008), Windows Phone 7 (2010) και τώρα του  Firefox OS.

O Christoph Schmitz είναι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός από το Πανεπιστήμιο του Άαχεν και για λογαριασμό του οποίου πραγματοποίησε τη διπλωματική του εργασία στο  École Nationale Supérieure des Télécommunications (το σημερινό  Telekom Paris Tech)  στο Παρίσι.

staff

Πάνος Αστιθάς – Firefox Engineer, Developer Tools Team

Ο Πάνος Αστιθάς είναι μηχανικός λογισμικού για τον Mozilla με αντικείμενο τα εργαλεία Firefox για τους developers. Ο ίδιος έχει δουλέψει για παραπάνω από 15 χρόνια ως senior developer με έμφαση στην ανάπτυξη και αρχιτεκτονική σε διάφορες εταιρείες. Με ένα εύρος δραστηριότητας από την ανάπτυξη back-end και front-end πλατφορμών μέχρι εφαρμογές για υπολογιστές και φορητές συσκευές, ο Πάνος πάντα αναζητά νέες προκλήσεις και καινούργια πεδία δραστηριοποίησης. Συνεισφέροντας εδώ και πολλά χρόνια στο ανοικτό λογισμικό, προσπαθεί μέσω της δουλειάς του να εξυπηρετεί και να εμπνέει όσο τον δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Είναι κάτοχος διδακτορικού από το Πολυτεχνείο Αθηνών με εξειδίκευση στην ασφάλεια δικτύων υπολογιστών.

staff

Δημήτρης Καλαβρός – #Young Entrepreneur #TEDster #Connector #Go-Getter #BusinessCraftsman

Ο Δημήτρης Καλαβρός-Γουσίου είναι νέος επιχειρηματίας και θερμός υποστηρικτής της τεχνολογίας. Είναι ευρύτερα γνωστός ως ο Ιδρυτής και Επιμελητής του TEDxAthens.

Έχει σπουδάσει Νομικά στο University of Kent ενώ συνέχισε τις σπουδές του στο Queen Mary University of London με ειδίκευση στο Δίκαιο του Διαδικτύου και των Τηλεπικοινωνιών.

Ο Δημήτρης έχει ιδρύσει το Away.gr (Online Media για την Τεχνολογία και την Επιχειρηματικότητα, μέλος πλέον της Nest Media), το TEDxAthens (Πλατφόρμα εκδηλώσεων και άλλων δράσεων με στόχο τη διάδοση καινοτόμων ιδεών), ενώ συνεργάζεται με το TechCrunch Europe, στο οποίο αρθρογραφεί για ελληνικές τεχνολογικές εταιρίες. Το καλοκαίρι του 2012 ξεκίνησε μαζί με την Σοφία Μπελούκα και τον Θοδωρή Γεωργακόπουλο ένα digital media startup, την Nest Media.

Είναι επίσης απόφοιτος “International Visitor Leadership Program”, του Υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α. το 2013 και μέλος στο Global Shapers Community του World Economic Forum και το Sandbox Network.

Από τον Ιούνιο του 2011 μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2013, συνεργάστηκε με την γερμανική τεχνολογική επενδυτική εταιρία HackFwd, από τον ρόλο του Referrer για την Ελλάδα και την Νοτιοανατολική Ευρώπη. Από τον Μάρτιο του 2013, είναι συνιδρυτής της εταιρίας Found.ation, ενός τεχνολογικού συνεργατικού χώρου στο κέντρο της Αθήνας, που ασχολείται με την νέα επιχειρηματικότητα.

 

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS