ΑρχικήinetΟι hackers που χτύπησαν την Adobe έκλεψαν από την CorporateCarOnline δεδομένα από...

Οι hackers που χτύπησαν την Adobe έκλεψαν από την CorporateCarOnline δεδομένα από 850.000 πελάτες

corporatecaronline.comΟι hackers που παραβίασαν την ιστοσελίδα της Adobe φαίνεται να είναι υπεύθυνοι για άλλη μια σημαντική κυβερνοεπίθεση. Σύμφωνα με τον Brian Krebs, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου κατάφεραν να κλέψουν τα δεδομένα 850.000 ανθρώπων από την CorporateCarOnline, μια εταιρεία ανάπτυξης και διανομής λογισμικού εταιρειών ενοικίασης λιμουζινών.

Η CorporateCarOnline παρέχει λύσεις λογισμικού διαχείρισης σε εταιρείες. Τα προϊόντα της εταιρείας χρησιμοποιούνται για την διαχείριση κρατήσεων, αποστολής, τον προγραμματισμό, την τιμολόγηση και άλλων λειτουργιών.

Φαίνεται ότι στα συστήματα της εταιρείας υπήρχαν αποθηκευμένα τα προσωπικά και οικονομικά στοιχεία 850.000 ατόμων. Περιττό να αναφέρουμε ότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι διασημότητες και μεγάλο-στελέχη εταιρειών. Τα δεδομένα που κλάπηκαν περιλαμβάνουν ονόματα, διευθύνσεις, αριθμούς πιστωτικών καρτών και ημερομηνίες λήξης.

Ο Krebs αναφέρει ότι η CorporateCarOnline έχει επιβεβαιώσει το διαδικτυακό χτύπημα, αλλά αρνήθηκε να δώσει πρόσθετες λεπτομέρειες.

Είναι πολύ πιθανό πάντως ότι οι επιτιθέμενοι να εκμεταλλεύτηκαν μια ευπάθεια του ColdFusion στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

Ο κατάλογος των ανθρώπων των οποίων τα στοιχεία έχει κλαπεί περιλαμβάνει τον Αμερικανό μπασκετμπολίστα LeBron James, τον ποδόσφαιριστή Aaron Rodgers, τους ηθοποιούς Tom Hanks και Donald Trump. Επίσης οι γερουσιαστές των Mark Udall, John Breaux και Tom Daschle, καθώς και τους εκπροσώπους των ΗΠΑ Joe Garcia, Gus Bilirakis, Jim Matheson, Lynn Westmoreland, Joe Baca και πολλών πολλών άλλων.

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS